Haberler

İzmir'de Şehit Cenazesi

Şırnak'ta Terör Örgütü PKK Tarafından Döşenen Mayının Patlaması Sonucu Şehit Olan Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu'nun İzmir'deki Cenaze Törenine, Devletin Zirvesi Katıldı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu'nun İzmir'deki cenaze törenine, devletin zirvesi katıldı.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze namazına, ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları geldi. Genelkurmay Başkanını, camiye saat 17.08'de giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan izledi.

Başbakanın camiye gelişi sırasında cenazeye katılanlardan bazıları Hükümet aleyhine sloganlar attı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu'nun ailesinin yanına gelerek başsağlığı dileyen Başbakana, şehidin eşi Songül Dayıoğlu, ''Daha ne kadar bu çocuklar babasız kalacak'' diye sordu. Başbakan Erdoğan da bunun üzerine ''Sonunu bulacağız'' karşılığını verdi. Erdoğan, daha sonra caminin içine girdi.

Bu sırada, ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'', ''Askere uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK'', ''Ne mutlu Türk'üm diyene'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' gibi çeşitli sloganlar atıldı.

Cami imamı, sık sık ''Şehidimizin hatırına sükunetimizi koruyalım. Muhterem cemaat lütfen...'' çağrısı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da kuvvet komutanları ile birlikte şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin eşi Songül Dayıoğlu ile konuşan Orgeneral Büyükanıt'a, 7 aylık Azra Dayıoğlu gösterildi. Orgeneral Büyükanıt da bunun üzerine, ''Söyleyecek hiçbir şey yok. 7 aylık çocuk her şeyi söylüyor'' dedi.

Şehidin ailesinin arkasında bulunan kalabalıktan bazıları, Orgeneral Büyükanıt'a, ''Bari siz bitirin, bu kaçıncı şehit'' şeklinde sözler söylediler.

Şehidin kızı Azra Dayıoğlu, daha sonra dayısı Ali Arı'nın kucağında Türk bayrağına sarılı tabutun yanına götürüldü. Azra Dayıoğlu burada babasının fotoğrafına dokundu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Beşikçioğlu Camisi'ne ikindi ezanı okunduktan hemen sonra geldi. İlk olarak şehit ailesinin yanına giden Cumhurbaşkanı, daha sonra kendisine ayrılan bölüme geçti.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şehidin naaşı ile birlikte camiden ayrılarak, resmi törenin yapılacağı yola indiler.

Şehit Dayıoğlu'nun cenazesi, top arabasına konuldu. Arabanın hemen arkasında bulunan şehidin ailesi ve yakınlarının güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, ailenin ardından top arabasının peşinden bir süre yürüdü.

Şehidin naaşı, daha sonra top arabasından alınarak, toprağa verileceği Kadifekale Şehitliği'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

Protokol, bu sırada saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının saat 18.00'de camiden ayrılışı sırasında ''Mustafa Kemal'ın askerleriyiz'', ''Milliyetçi Türkiye'', ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' sloganları atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title