Haberler

İzmir'de İşten Çıkarılan Sağlık Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinik Binası Önünde Disk/dev-sağlık İş ve Kesk/izmir Şubesi Ortak Bir Basın Açıklaması Yaptı. Açıklamada, Sağlık Hizmetlerinin Büyük Oranda Taşeron Fimalar Tarafından Yürütüldüğü ve Ege Üniversitesi Hastanelerinde 2007 Yılında Öz Örnek Şirketi Adıyla Çalıştırılan 53 Personelin İşten Çıkarıldığı İddia Edildi.

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinik binası önünde DİSK/DEV-SAĞLIK İŞ ve KESK/İZMİR ŞUBESİ ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlık hizmetlerinin büyük oranda taşeron fimalar tarafından yürütüldüğü ve Ege Üniversitesi hastanelerinde 2007 yılında Öz Örnek şirketi adıyla çalıştırılan 53 personelin işten çıkarıldığı iddia edildi.

DİSK/DEV-SAĞLIK İŞ Örgütlenme Uzmanı Sevil Ulaş ve işten çıkarıldığı iddia edilen 53 kişiden biri olduğunu öne süren KESK/İZMİR Şube Başkanı Memet Ali Güler, kamusal bir hizmet olan sağlık hizmetinde süreklilik, bütünlük ve istikrarın esas olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Anayasa'nın 128. maddesi, kamu hizmetinin ancak memurlar ve kamu görevlilerince verilebileceğini belirtmektedir. Ege Üniversitesi hastanelerinde sağlık hizmeti taşeron şirketler aracılığıyla sürdürülmektedir. Taşeron firmalarda çalışan işçiler, her yıl yapılan ihalelerle gelen şirketin insafına terk edilmektedir" denildi.

Ege Üniversitesi hastanelerinde 2007 yılında Öz-Örnek şirketi adıyla çalıştırılan işçilerden 53'ü 2008 yılına girilen ilk günlerde ihalenin başka şirkete verildiği öne sürülerek işten çıkartıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hiçbir yazılı bildirimde bulunmadan işçilere çıkış verilmiş, kıdem tazminatları gasp edilmeye çalışılmıştır. Bir kamusal hizmet olan sağlık alanında, taşeron çalıştırma biçimine son verilmeli, tüm sağlık çalışanlarına güvenceli, tek ve eşit statü sağlanarak kadro

verilmelidir. Sağlık alanındaki toplumsal yıkıma karşı ve çalışanların hakları için Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Dev Sağlık İş Sendikası ortak mücadeleyi sürdürecektir."

İşten çıkarıldığı iddia edilerek basın açıklamasına katılan grup, ellerinde taşıdıkları ve üzerinde 'güvenceli çalışmak istiyoruz', 'taşeron sağlığa zararlıdır', 'işime, emeğime, onuruma dokunma' yazılı dövizleri yükses sesle dile getirerek olaysız dağıldı.

(UÇ-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title