Haberler

İzmir ``Başbakan Erdoğan İzmir´De'' Haberine Ek İsim Açıklamadı ``Başbakan Erdoğan İzmir´De'' Haberine Ek

İsim Açıklamadı

İSİM AÇIKLAMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından restore edilen İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Burada basın mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi atamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Birinci Ordu Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, Harp Akademisi Komutanlığı inhası Milli Savunma Bakanlığınca hazırlandı. Ankara'ya döner dönmez kararnameyi Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Cumhurbaşkanı'na sunmadan isim vermemiz nezaketsizlik olur. Son yetki mercii o. Belki cumhurbaşkanımızın orada herhangi bir düzeltilmesi gereken yerler olur, ondan sonra açıklarız. Herhangi bir sıkıntı kalmadı. Cumhurbaşkanlığının onaylamasından sonra resmiyet kazanacak. TSK'nın bir kanunu var. Bu kanunma ilişkin Genelkurmayın görev ve yetki alanları belli. Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıktan oluşan üçlünün yetkileri belli. Atamalara, Genelkurmay Başkanlığı ve Bakanlar Kurulunun teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile karar veriyoruz. TSK ile hükümet arasında bir takım sorunların olduğuna ilişkin spekülasyonlar yapıldı. Başta muhalefet partileri olmak üzere araya başka şeyler sokma gayretinde olanlar var. Yürütme organının yasalarla belirlenen bir yetkisi ve görev alanı var. Cumhurbaşkanının da bir yetkisi var. Nihai karar onun. Kaldı ki başkomutan O. Yetkilerimizi kullanmayacak mıyız? Biz bu yetkileri kullandık. Her gelene baş sallayacak halimiz yok. Bizim de tasarruf yetkimiz var. Genelinde YAŞ (Yüksek Askeri Şura) değerlendirmelerini de nazarı itibara alarak son noktaya geldik. Genel itibariyle mutabık kaldığımız noktalar bunlar. Üzerinde çalışmamız gereken konular bir kaç gün geriye itildi. Bugün de onlar neticelenmiş oldu. Sonucu hayırlı olsun.'

Başbakan Erdoğan, Balyoz davasında adı geçenlerle ilgili olarak YAŞ'ın tekrar toplanıp toplanmayacağı sorusuna, ''Bu YAŞ'ın yetki alanında değil' diyerek yanıt verdi.

Heronların tesbit ettiği teröristlerle ilgili olarak önlem alınmadığı için şehit verildiği iddiaları konusunda açıklama yapılmadığı, bu konuda soruşturma olup yolundaki soruya cevap veren Başbakan Erdoğan, ''Milli Savunma Bakanımızın bu konuyla ilgili bir açıklaması olmuştu. Genelkurmay Başkanlığı da konuyla ilgili inceleme ve soruşturmasını sürdürüyor' dedi.

TİYATROYU AÇTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginin ardından, restorasyonu biten İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nin açılışını da gerçekleştirdi. 1926 yılında yapılan tarihi sahnenin, yıllarca ihmal edildiğini ve bakıma muhtaç halde kaderine terk edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, ''Göreve geldiğimiz günden itibaren, 30'a yakın sahnenin açılışını yaparak sanat dünyamızın hizmetine sunduk. Bunlardan en önemlisi olan İzmir Konak Sahnesi'ni hizmete açıyoruz. İzmir'e ve tüm sanatseverlere hayırlı olsun' dedi. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP'li milletvekilleri de katıldı. Açılışın ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'ni gezdi.

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi 1926 yılında yapıldı. Son olarak 2009 yılında bakıma alınan tarihi tiyatro sahnesi, bir buçuk yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, aslına uygun olarak yeniden yaratıldı. Kültür Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar yaklaşık iki milyon liraya mal oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title