Haberler

İzmir: Başbakan Erdoğan İzmir'de...(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarının 3.5 yılında, toplumun her kesimi ile sorunları birlikte çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Güzel neticeler aldık. Olayların içerisinde yaşayanlar durum tespitini yapamazlarsa çözüm de üretemezler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarının 3.5 yılında, toplumun her kesimi ile sorunları birlikte çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Güzel neticeler aldık. Olayların içerisinde yaşayanlar durum tespitini yapamazlarsa çözüm de üretemezler" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) bağlı Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, esnaflar ve vatandaşların da katıldığı törende bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de her kesimin olduğu gibi esnaf ve sanatkarların da sorunları olduğunu, ancak AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar hiçbir iktidarın yapamadığını yaparak, esnafa destek olduklarını ifade etti. Erdoğan, konuşmasında, "Bu işin sorumluları esnaf sanatkarlardır. Bunları öğrene öğrene, bunları tefekkür ederek bugünlere geldik. Biz geldiğimizde esnafımıza verilen kredinin faizi yüzde 49 idi. Şimdi yüzde 15'e düştü. Yüzde 15 faiz nerede, yüzde 49 nerede. Bu bir anlayış farkıdır. Kredi miktarı ise 5 milyardan 25 milyara yükseltildi. Bu da bir şeyi gösteriyor. Esnaf ve sanatkarın bu noktada kazandığı güç ülkemizin ve bizim gücümüzdür. Onlar güçlü olursa Türkiye güçlü olur. KOSGEP vasıtasıyla geliştirdiğimiz çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin geleceğini kazanma mücadelesini veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. Durmak yok. Biz Türkiye'yi bir faiz sarmalından kurtardık. 400 bin esnaf kepenk kapattıysa faiz sarmalındandı" dedi. Türkiye'de herkesimin dün ile bugünün mukayesesini yapması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde zorunlu tasarruf fonunda olması gereken para 14.5 katrilyondu. Sordum, 'nerde bu para' dedim. 'Kağıt var, kağıt para yok. Bu para ne oldu?' Dediler ki, 'hortumculara gitti'. Kim bu paranın sahibi? İşçi, memur kardeşim. Devlet işçisine memuruna borçlu olur mu ya? Başladık ödemeye, üç gün sonra son taksiti ödüyoruz. Biz geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye borcu 24.5 milyar dolardı. Şimdi ne kaldı? 11 milyar dolar. Onlar borçlandı biz ödüyoruz, farkımız bu. Biz bugün Halk Bankası ile esnafımızın yanında olabiliyorsak bu gücümüzü buradan alıyoruz. Batık bir Ziraat, Vakıf, Halkbank varken şimdi kazanan bankalar var. Yapacağımız çok işler var. Bakın Universiad, son anda elimizde kaldı. 9 ay gibi kısa bir sürede özel bir kanun çıkardık. Universiad'dan hamdolsun anlımızın akı ile çıktık. Biz ülkenin itibarını kurtarıyoruz. Çevre Yolu'nda verdiğim sözü yerine getirememenin sıkıntısını yaşıyorum. Hesapta olmayan şeyler maliyeti artırdı. İnşallah yıl sonu bitirmiş olacağız. İzmir'imiz daha modern bir havaalanına kavuşuyor. Türkiye'nin en müstesna havaalanı Ekim'de bitmiş olacak. İnsanımız el ele verdiği zaman neleri yapabileceğini göstermiştir. Küçük esnafımızın bugüne kadar yanında olduk, yanında olacağımızı da burada söylüyorum. Esnafımızı ezdirmeyeceğiz. Enflasyona ezdirmedik. Esnafımızı kurban etmeyeceğiz."

Törende konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal da, İzmir'de ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan Çevre Yolu'nun yıl sonu itibariyle büyük ölçüde tamamlanmasının planlandığını, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirterek, bu sorunun kısa sürede çözümlenmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam ise, dün Ankara'da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda, Başbakan Erdoğan ile muhalefet liderleri arasında yaşanan tablodan son derece memnun olduklarını ifade ederek, "TOBB'la muhalefetle el ele verdiniz. Orada olmak isterdik. Ancak bugün burada el eleyiz. Sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hizmet binasının açılış kurdelasını keserek, bakan ve esnaf başkanları ile birlikte binayı gezdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title