Haberler

İYİ Partili Ağıralioğlu: Suriye'de atılacak doğru adımları destekleriz

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti olarak, Suriye'de hükümetin atacağı doğru ve makul adımları tereddütsüz destekleyeceğimizi, yanlış ve mahzurlu adımlarda da bütün gücümüzle hükümetin karşısında olacağımızı kamuoyuna da tekraren bildiriyoruz" dedi.

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "İyi Parti olarak, Suriye'de hükümetin atacağı doğru ve makul adımları tereddütsüz destekleyeceğimizi, yanlış ve mahzurlu adımlarda da bütün gücümüzle hükümetin karşısında olacağımızı kamuoyuna da tekraren bildiriyoruz" dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ağıralioğlu, Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Van'da yaşanan çığ faciasına değinen Ağıralioğlu, "Ordumuzun içerisinde bir topluluğun bu tür afetlerde profesyonel, dünyanın en iyi yetiştirilmiş kurtarma iradesi organizasyonu haline getirilmesi lazımdır. Dolayısıyla afetlerden sonra kurtarma çalışmalarında bir ordu disiplini lazımdır. Bedelli askerlik yapacak olan askerlere kısa dönemde bu eğitim verilerek, bir zinde kuvvet haline getirilebilir" dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN KARARLILIĞI SAHADA GÖSTERİLMELİ'

Ağıralioğlu, Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısı ile birlikte, gelinen noktanın vahametinden derin endişe duyduklarını belirterek, "Bugün coğrafyamızda, yerleri olmamasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri var, Rusya var, İngiltere var, Fransa var ve neredeyse birçok Avrupa devletleri var. Biz ise kadim değerlerimiz, bağlarımız ve iddialarımız ile buradayız ve burada kalmaya da devam edeceğiz. Ne Amerika'nın bölgemiz ve dünya üzerindeki planları ne de Rusya'nın bölgesel ve küresel çıkarları umurumuzdadır. Bizim güttüğümüz yegane menfaat Türk devletinin ve Türk milletinin payidar kalmasıdır. Buradan hareketle Türk devletinin kararlılığı bütün ciddiyetiyle sahada gösterilmelidir. İYİ Parti olarak, Suriye'de hükümetin atacağı doğru ve makul adımları tereddütsüz destekleyeceğimizi, yanlış ve mahzurlu adımlarda da bütün gücümüzle hükümetin karşısında olacağımızı kamuoyuna da tekraren bildiriyoruz" diye konuştu.

'KONUŞARAK YÜRÜYECEĞİMİZ YOL BİTMİŞTİR'

Ağıralioğlu, İdlib'de rejim güçlerinin Türk askerine saldırısına değinerek, "Konuşarak yürüyeceğimiz yol bitmiştir. Ardından yaptırım getirmeyen her uyarı, caydırıcılığı olmayan her tehdit, hanemize utanç ve saygınlık kaybı olarak dönmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı iç siyasette kullandığı ve kendisine göre başarılı olan argümanları dış siyasette de kullanmaya heves etmektedir. Lakin buradan doğacak zarar yalnız kendisine değil bütün bir Türk milletine mal olmaktadır" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ağıralioğlu'nun açıklaması

Haber-Kamera: Kaan ULU/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Suriye Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title