Haberler

"İtiraz Hakkımızı Kullanacağız"

Uyuşturucu Operasyonuyla İlgili Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile Tutuklanan 4. Sınıf Emniyet Müdürleri 'Biz de İtiraz Hakkımızı Kullanacağız' Dedi.

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuna ilişkin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile tutuklanan 4. sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral'ın avukatı İbrahim Kırıkçı, ''Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız'' dedi.

Kırıkçı, İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında tutuklama kararı verilen Arslan ile Nemutlu ve Aral'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik polislerince Paşakapısı Cezaevi'ne götürülmelerinin ardından, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Avukat Kırıkçı, 16 Eylül'de, haklarındaki suçlama nedeniyle kendi istekleriyle adliyeye gelerek ifadelerini veren Nemutlu ve Aral'ın, mahkemede yapılan uzun sorguları sonrası serbest bırakıldıklarını hatırlatarak, soruşturma savcısının itirazı üzerine müvekkilleri hakkında ''yakalama'' işlemi yapıldığını dile getirdi.

Kırıkçı, ''Bu yakalama işlemini basından duyan müvekkillerimiz, hemen kendi istekleriyle bugün adliyeye müracaat ettiler ve haklarındaki yakalama işlemi vicahiye çevrildi. Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız'' diye konuştu.

Gazetecilerin, ''emniyet müdürlerinin tutuklanma gerekçesini'' sorduğu Kırıkçı, müvekkillerinin, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100. maddesi gereğince tutuklandığının kendilerine tebliğ edildiğini, ancak Türk Ceza Kanunu'ndaki norm maddelerden hangisiyle suçlandıklarının çok açık bir şekilde tespit edilmediğini söyledi.

Bu arada, Nemutlu ve Aral ile haklarında tutuklama kararı verilmesinin ardından adliyedeki Adli Tıp Şubesi'nde sağlık raporu alınan Arslan'ın, adliye önünde narkotik polislerince cezaevine götürülmek üzere sivil araca bindirilmeden önce çevresindeki polis memurlarının elini sıkarak, ''Hakkınızı helal edin'' dediği görüldü.

Öte yandan, Emin Arslan'ın, diğer 2 emniyet görevlisiyle koridorda mahkemeye çıkmayı beklediği sırada, bir kişinin kendisini uzaktan kumandaya benzer küçük bir cihazla görüntülediğini fark ederek, müdahalede bulunduğu bu kişiyi polislere şikayet ettiği öğrenildi.

Elindeki cihazı pencereden atmaya çalıştığı ve mesleğiyle ilgili çelişkili ifadelerde bulunduğu iddia edilen bu kişinin, nöbetçi savcı tarafından hakkında işlem yapıldıktan sonra Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title