Haberler

İticü'yü Tercih Edenlere Dizüstü

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Bu Yıl İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni (İticü) Tercih Eden Ögrencilere Dizüstü Bilgisayar Hediye Edecek. İticü Ayrıca İticü'yü Tercih Eden Öğrencilerden ÖSS'de Dereceye Girenlere de Burs Verecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), bu yıl İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni (İTİCÜ) tercih eden ögrencilere dizüstü bilgisayar hediye edecek. İTİCÜ ayrıca İTİCÜ'yü tercih eden öğrencilerden ÖSS'de dereceye girenlere de burs verecek.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, 26 Haziran'da üçüncü mezuniyet törenini gerçekleştiren İTİCÜ'nün öğrencilerine sunduğu imkanları artırmaya devam ettiği bildirildi. Açıklamada, bu yıl İTİCÜ'yü tercih edecek öğrencilere birer dizüstü bilgisayar hediye edileceği, İTİCÜ'yü tercih eden öğrencilerden ÖSS'de dereceye girenlere ise burs verileceği kaydedildi. Buna göre, ÖSS'de ilk 1000'e girip de İTİCÜ'ye kayıt yaptıran öğrencilere yüzde 100, bin ile 2 bin 500 arasında olup da kayıt yaptıran öğrencilere yüzde 75, 2 bin 500 ile 5 bin arasında olup da kayıt yaptıran öğrencilere ise yüzde 50 burs verilecek.

İTO Başkanı ve İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Yalçıntaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en genç ünevirsitelerinden biri olan İTİCÜ'nün Türkiye'nin aydınlık yüzünü temsil ettiğini belirtti. Altı eğitim yılını başarı ile geride bırakan İTİCÜ'nün her yıl daha da güçlenen kampüsleri, nitelikli öğretim üyeleri, profesyonel idari kadrosu ve seçkin öğrencileri ile Türkiye'nin aydınlık yüzü olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, üniversitenin tüm bölümlerinin öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. İTİCÜ'nün özel üniversiteler arasında doluluk oranı en yüksek üniversite olduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, "Bu talep, üniversitemizin eğitim kalitesinde sağladığı düzeyin en önemli göstergelerinden biridir. Ayrıca yurtdışındaki üniversitelerle işbirliği kurrak, öğrencilerimize uluslararası deneyim kazandırmasıyla farklılığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title