Haberler

İsviçre Basınında İlginç Karikatürler

Dünyanın Birçok Yerinde Olduğu Gibi İsviçre Basını da, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle İlgili Haberleri Yakından Takip Ediyor.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi İsviçre basını da, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili haberleri yakından takip ediyor.

Seçimlerle ilgili gelişmelere sayfalarında geniş yer veren ülkenin yüksek tirajlı bulvar gazetesi Blick, seçimler ve Abdullah Gül ile ilgili ilginç karikatürlere yer verdi. Gazetenin bugünkü sayısında yer alan karikatürlerden birinde eşinin türbanlı olması Türkiye'de de tartışma konusu olan cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün eşiyle olan bir diyaloğa yer verildi. Karikatürde, "Türkiye cumhurbaşkanını seçiyor" yazısıyla 2. tur seçimlerinin yapıldığına dikkat çekilirken, Abdullah Gül'ün yanında duran

çarşaflı, yüzü görünmeyen kadın ise Abdullah Gül'ün eşi olarak yansıtılıyor. Karikatürde bir eliyle oyunu veren, diğer eliyle çarşaflı kadını gösteren Gül, "Size eşimi takdim edeyim" şeklinde düşünürken görülüyor. Gül, yine aynı karede yüzü görünmeyen çarşaflı kadına "Sensin değil mi benim eşim?" diye soruyor.

Aynı gazetede yer alan diğer bir karikatürde de, Brüksel'e hareket etmekte olan otobüse binmek isteyen Abdullah Gül'e direksiyon başındaki Başbakan Tayyip Erdoğan, "Abdullah, sen galiba bizim AB yolumuza taş koyacaksın. Seyahatimiz tehlikeye girecek senin yüzünden" diyor.

(CB-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title