Haberler

İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy Sdü'de Anıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu'nca Türk Dili Bölümü Okutmanı Önder Saatçi'nin Konuşmacı Olarak Katıldığı "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın Kabulü" Konulu Söyleşi Düzenlendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu'nca Türk Dili Bölümü Okutmanı Önder Saatçi'nin konuşmacı olarak katıldığı "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın Kabulü" konulu söyleşi düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiyi çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci izledi. Söyleşide ilk olarak Türkçe Topluluğu Yapılanma ve Teşkilatlanma Kurulu Başkanı Canan Gönüllü topluluğun faaliyetlerini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Gönüllü, "Topluluğumuz kuruluşundan bu yana geçen 3 yıl boyunca bu amaçlar doğrultusunda kendisine gönül verenlerle birlikte etkinlikler düzenlemiştir. Bugünkü etkinliğimizde milli edebiyatımızın ünlü şairi Mehmet Akif Ersoy'u, onun bize bıraktığı en önemli emaneti olan İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayacağız. Türk gençliği, diline, kültürüne, maddi ve manevi değerlerine sahip çıkmak zorundadır. Dilini kaybeden bir millet şairini anlayamaz; şairini anlayamayan bir millet kimliğini kaybetmeye mahkumdur" dedi.

Daha sonra İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan bir belgesel gösterisi sunuldu. "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın Kabulü" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Türk Dili Bölümü Okutmanı Önder Saatçi, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un şiir anlayışını anlamak için yaşadığı döneme dikkatle bakılması gerektiğinin altını çizen Saatçi, "Mehmet Akif Ersoy, toplumda cehalet ve tembelliğin ön planda olduğu bir dönemde şiirleriyle düşünceleriyle topluma yön vermiştir. Bu dönemde bir güneş gibi doğmuştur. Toplumu daha ilerilere götürmek için şiirlerini yazmıştır. Eserlerinde her zaman topluma ümit vermiştir. Kısacası Akif, sanatını toplumun ilerlemesine ve gelişmesine harcamıştır. Manevi değerleri her zaman ön planda tutmuştur" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Mehmet Özçelik, Saatçi'ye teşekkür belgesi takdim etti.

(FK-AT-Y) 13.03.2008 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title