Haberler

İşte İlk Terör Zirvesinden Çıkan Kararlar

Cemil Çiçek, 'Alınanlara İlaveten Söylediğiniz Konu (Sınır Ötesi Operasyon, Yetki Tezkeresi) İşe Bir Fayda Getirecekse, Bu da Dahil Olmak Üzere Tedbirlerin Hepsini Almaya Hükümetimiz Kararlıdır' Dedi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Alınanlara ilaveten söylediğiniz konu (sınır ötesi operasyon, yetki tezkeresi) işe bir fayda getirecekse, bu da dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda, 16-17 Ekim itibariyle TBMM'ye sunulacak 2008 yılı bütçesini ele aldıklarını anlatan Çiçek, memur maaşlarını ele aldıklarını bildirdi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğini belirten Çiçek, Yüksek Planlama Kurulu'nun yarın toplanarak memur maaşlarına ilişkin nihai kararın verileceğini söyledi.

Çiçek, bir gazetecinin "Sınır ötesi operasyon söz konusu mu? Yetki tezkeresi için hazırlık var mı?" sorusu üzerine, şöyle konuştu.

"Geldiğimiz bu nokta itibariyle, 'ne tedbir alırsak sonucu daha erken alabiliriz, ne tedbir alırsak bu belayı ülkemizden def edebiliriz' bununla ilgili bir değerlendirmeyi bir defa daha yapacağız. En üst seviyede yapacağız. En sorumlu makamları davet ederek yapacağız. Bu işin önünde olan ve büyük fedakarlıklarla bu mücadeleyi yürüten kurumlarımızın temsilcileriyle... Hem alınanlara ilaveten söylediğiniz konu işe bir fayda getirecekse bu da dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır."

Bir gazetecinin, "bir tezkereye gerek kalmaksızın Türkiye'nin Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde sıcak takip ya da herhangi bir sınır ötesi operasyon kararı verip vermeyeceğine" ilişkin soruya karşılık da Çiçek, şunları kaydetti:

"Yarını görelim. Yarın çok fazla uzak değil. Ama şundan herkesin emin olması lazım; ne tedbir alırsak bu işe fayda sağlayacaksa bunu almaya kararlıyız. Alacağımız tedbiri almakta tereddütümüz yok. Alacağımız tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğinin değerlendirmesini yapıyoruz."

Cemil Çiçek, bir başka soru üzerine, yarın yapılacak Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katılabileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title