Haberler

İstanbul: Umre'de Gözaltına Alınan Türkler Türkiye'ye Gönderildi

Umre Ziyareti İçin Gittikleri Suudi Arabistan'da Gözaltına Alınan Türk Vatandaşlarının Dönüş Yolculuğu Başladı. Günlerce Zor Şartlarda Kaldıkları Cezaevinde Dövüldüklerini ve Eşyalarının Çalındığını Söyleyen Türkler, Kendilerini Dolandırdıklarını İddia Ettikleri Tur Şirketi Yetkililerinden Davacı Olacaklarını Söylediler.

Umre ziyareti için gittikleri Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Türk vatandaşlarının dönüş yolculuğu başladı. Günlerce zor şartlarda kaldıkları cezaevinde dövüldüklerini ve eşyalarının çalındığını söyleyen Türkler, kendilerini dolandırdıklarını iddia ettikleri tur şirketi yetkililerinden davacı olacaklarını söylediler.

Suudi Arabistan Havayolları'nın tarifeli seferiyle Cidde'den İstanbul'a gönderilen 84 kişilik Türk kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda başlarından geçenleri gazetecilere anlattı. Adanalı Hacı Bekir Bolat, bir tur şirketi ile hem Umre, hem de hac döneminde Suudi Arabistan'da kalmak üzere anlaştıklarını belirterek, "Sabah saat 08.00'de kaldığımız otele Suudi polisi geldi. Vize süremizin bitmesi nedeniyle bizi gözaltına aldı. Oteldeki bütün Umre'cileri toplayarak cezaevine benzer bir yere götürdüler. Bütün eşyalarımız otelde kaldı. Almamıza izin vermediler. Karşı çıkanları dövdüler. 3 gün boyunca bizi kötü şartlarda tuttular. Yanımızda olan eşyalarımızı da dışarıya bıraktırdılar. Çıktığımızda bütün çantalarımız karıştırılmış ve içindeki değerli eşyalarımız çalınmıştı" dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra toplu bir şekilde havaalanına getirildiklerini anlatan Bolat, "Burada da güvenlik kontrolünde üzerimizi didik didik aradılar. Bütün eşyalarımızı aldılar. Bir çoğunu sonra bize geri vermediler" diye konuştu.

Gözaltına alınan Türklerden Mehmet Özer ise, "Toplam 84 kişiydik. Çok kötü şartlarda 3 gün cezaevinde kaldık. Burada eşyalarımız çalındı. Benim yeni aldığım saati çaldılar. Karşı çıkanları da dövdüler. Tur şirketinden şikayetçiyiz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'den çeşitli özel şirketler ile Umre ziyaretine giden yaklaşık 3 bin kişinin vizesi bittiği için Suudi Arabistan hükümeti tarafından gözaltına alındığı iddia edilmişti. Türk vatandaşlarını Umre döneminde Suudi Arabistan'a gidip Hac sezonuna kadar kalmak istediği belirtilmiş ancak Suudi yetkililer buna karşı çıkarak yaklaşık 3 bin Türk'ü gözaltına aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title