Haberler

İstanbul: Manken Burçin Bircan'ın Ölümüyle İlgili Davada Karar

Manken Burçin Bircan'a Uyuşturucu Temin Ederek Ölümüne Neden Oldukları İddiasıyla Yargılanan Sanıklara Ceza Yağdı. 4 Sanıktan 2'si 16 Yıl ve 10 Yıl Arasında Değişen Oranlarda Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Manken Burçin Bircan'a uyuşturucu temin ederek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı. 4 sanıktan 2'si 16 yıl ve 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Gürsel Bıçakçı ile birlikte sanık avukatları katıldı. Duruşma sonunda, Bircan'a uyuşturcu temin ettikleri gerekçesiyle yargılanan sanıklardan Gürsel Bıçakçı 16 yıl 8 ay hapis, Abdülkerim Bulut ise 10 yıl 6 ay hapis ve 360 YTL para cezasına çarptırıldı. Daha önceden serbest bırakılan Bulut hakkında tutuklama emri çıkarılırken, tutuksuz sanık Tahir Küçükbacak'ın beraatine karar verildi. Dava boyunca hiç yakalanamayan Sabri Kurban hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Burçin Bircan'ın 5 Ocak 2004 tarihinde Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda ölü bulunduğu, bu konudaki soruşturma sırasında gelen ihbarda ''Tahir'' adlı bir kişinin Burçin Bircan'a uyuşturucu sağladığını bildirildiği anlatılıyor. Yapılan soruşturma sonucunda, Abdulkerim Bulut ile Sabri Kurban'ın, Tahir Küçükbacak'tan aldıkları araçla Gürsel Bıçakçı'nın Fatih'teki evine geldikleri, daha sonra Burçin Bircan'ın telefonla araması üzerine onu da eve çağırdıkları ve Bircan'ın burada Bıçakçı, Bulut ve Kurban'ın hazırladıkları uyuşturucuyu kendisine enjekte ettiği kaydediliyor.

Bulut ve Kurban'ın evden ayrılmasından sonra Bircan'ın kalan uyuşturucuyu 2 kez kendisine enjekte ettiği ve fenalaştığı belirtilen iddianamede, Burçin Bircan'ın öldüğünü anlayan Gürsel Bıçakçı'nın diğer sanıkları çağırdığı, cesedi hastaneye bırakıp kaçmayı planladıkları, ancak polislerden korktukları için mezarlığa terkettikleri ve bu sırada aracın Tahir Küçükbacak tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title