Haberler

İstanbul: Küçükçekmece'de Engelsiz Sanat

Küçükçekmece Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Nedeniyle Düzenlediği "Engelsiz Sanat Gecesi" ve Kolları Olmayan Ressam Ayşe Işık'ın Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü.

Küçükçekmece Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlediği "Engelsiz Sanat Gecesi" ve kolları olmayan Ressam Ayşe Işık'ın resim sergisi büyük ilgi gördü.

Halkalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı İsmet Gökçek, Türk Sineması'ndan ve 'Asmalı Konak' 'Hırsız Polis' gibi televizyon dizilerinden tanınan sanatçı Kenan Bal, Karadenizli radyocu Oflu Ali, çok sayıda davetli ve engelli vatandaşlar katıldı. Geceye katılan konuklar, yaşamlarını tekerlekli sandalyede sürdüren Hacivat ve Karagöz tiplemeleriyle tanınan amatör tiyatrocular tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yoğun ilgi gören gece, 5 yaşında başakların arasında koşarken, başak biçme makinesine kollarını kaptıran 20 yaşındaki Ressam Ayşe Işık'ın "Ayak İzi" adını verdiği resim sergisinin açılışı ile başladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın açılışını yaptığı sergide, kolları olmayan Ressam Ayşe Işık'ın ayakları ile kullandığı fırça darbeleri ile ortaya çıkardığı resimler büyük beğeni topladı.

Küçükçekmece Belediyesi Özürlüler Tiyatro Grubu'nun "Şaka Şaka" adlı oyunuyla devam eden gecede, dünyada, Türkiye'de ve Küçükçekmece'de başarılı olmuş engellilerin kısa yaşam öykülerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay programda yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında ve destekçileri olduklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızı önemsiyoruz ve onların engelsiz bir şekilde yaşayabilecekleri mekanlar oluşturmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaları anlatan Yeniay, kısa bir süre sonra "Engelliler Rehabilitasyon Merkezi"nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Bu merkezde otistik, zeka özürlü, bedensel engelli çocuklara eğitim verileceğini belirten Yeniay, engelli çocukların bu eğitimlerle yatağa bağımlı kalmaktan kurtarılacağını ve hayata bağlanmalarının sağlanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ressam Ayşe Işık'a, Küçükçekmece Belediyesi Özürlüler Tiyatro grubuna ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü ÖZHA Projesi ekibine birer plaket takdim etti. Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı İsmet Gökçek de engelli vatandaşlar adına yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Yeniay'a teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nün Özürlülerin Sosyal Hayata ya da Toplumun Özürlülere Adaptasyon (ÖSHA) Projesi'ni anlatan " Farklı olanla Birlikte Yaşamak" konulu forum tiyatro ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title