Haberler

İstanbul: Japonya'ya Gidecek "12 Dev Adam" Aday Kadrosu Açıklandı

Japonya'da 19 Ağustos-3 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

Japonya'da 19 Ağustos-3 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

Polat Renaissance Otel'de Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, yönetici Barbaros Akkaş ve Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Atasü'nün katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında açıklanan 17 kişilik ilk aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

"İbrahim Kutluay (Ülkerspor), Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Barış Ermiş (Efes Pilsen), Kerem Tunçeri (Beşiktaş), Can Akın, Ümit Türkoğlu (Bandırma Banvitspor), Fatih Solak (Galatasaray), Mutlu Akpınar (Türk Telekomspor), Uğur Kaçaniku (TOFAŞ), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Mehmet Okur (Utah Jazz), Serkan Erdoğan (TAU Ceramica Vitoria), Engin Atsür (North Carolina State) ve Hilmi Dinç (Indiana University)"

Basın toplantısında açıklanan aday kadroyla ilgili bilgiler veren Bogdan Tanjevic, Efes Pilsen'den Bora, Ümit Milli Takım'dan Cenk Akyol, Oğuz Savaş, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Hakan Demirel'i de kadroya alacaklarını, kadroyu önce 16 daha sonra 14 kişiye düşüreceklerini, Japonya'ya 12 kişilik kadroyla gideceklerini bildirdi.

Aday kadroya davet edilen Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan'ın sakatlıklarını mazeret gösterdiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Serkan Erdoğan, tüm sezon boyunca iğnelerle oynadığını ve ağır bir sakatlığının olduğunu söyledi. Dizinden sakat ve ameliyat bile olabilir. Ameliyat olursa da 6 aydan önce iyileşemez. Mehmet Okur, bize bir sağlık raporuyla geldi. Belinden sakatlığı olduğunu söyledi. Bu sakatlığı sezon boyunca yaşamış. Bu raporlar, kabul edilebilir ve güvenebilir yerlerden alınmış raporlar. 3 Temmuz'a kadar bekleyeceğiz ve kararımızı vereceğiz" dedi.

"MESLEK HAYATIMDA İLK DEFA HİDAYET KARŞISINDA ZAYIF DÜŞTÜM"

NBA'de Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu ile uzun süren bir görüşme yaptığını anlatan Tanjevic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hidayet, bize 2 sorunla geldi. Birinci sorun olarak sakatlığının bulunduğunu, diğer sorun olarak da kendi takımında ilk 5'e girebilmesi için temmuz ayında antrenman yapmak zorunda olduğunu söyledi. Hidayet, Dünya Şampiyonası'nda oynamak istediğini fakat takımında da yeni sezonda ilk 5'te yer almayı istediğini bize iletti. Uzun tartışmalar sonucunda ben zayıf düştüm ve onun ilk 17 günlük hazırlık dönemini atlayabileceğini, 20 Temmuz'da kampa katılmasını istedim. Bu öneriyi sunarken kendimle savaş verdim. Şimdiye kadar 3 tane milli takım yönettim, ilk defa böyle zayıf düştüm ve izin verdim. Bu teklifim karşısında Hidayet, bana kesin bir tarih veremeyeceğini, kendisini iyi hissettiği zaman döneceğini söyledi. Ben de kendi zayıflığımı yendim ve sunduğum önerinin artık geçerli olmadığını ve gelebiliyorsa 3 Temmuz'da gelmesi gerektiğini belirttim. Bu kararı vermemin en önemli nedeni, takımın diğer oyuncularına duyduğum saygıdır. Onlar gerçek bir sporcu gibi davranıyorlar ve tüm sorumlulukları kabul ediyorlar. Öncelikle geçen yıl Hidayet ve Mehmet çok iyiydiler ve hiç bir sorun çıkarmadılar. Açıkçası söylemek gerekirse ilk kez bu durumda bulunuyoruz. Eğer, Hidayet'e izin verirsem bu bir ilk olacaktı ve bu her yıl tekrarlanabilirdi. Başka oyuncular tarafından da değişik istekler olabilirdi. Her yıl böyle bir şeyle uğraşmak güzel olmazdı. Hepimizin milli formaya ve bayrağa saygısızlığımız olurdu. Aynı zamanda diğer oyuncuları yalnız bırakmış ve onlara saygısızlık edilmiş olurdu''

"BAŞARI İÇİN OYUNCULARIN KENDİ EGOLARINI YENMESİ LAZIM"

Avrupa Şampiyonası'nda alınan başarısız sonucun sorumlusunun kendisi olduğunu söyleyen Tanjevic, 12 kişinin ortak düşüncede hareket etmesini başaramadığını kaydetti. Tecrübeli çalıştırıcı, "Büyük başarı elde etmek için, oyuncuların kendi egolarını yenmeleri ve takım olmaları lazım. Ben bunu başaramadım. Bunun en büyük sebebi, oyuncuların kendi egolarını çok yüksek seviyede tutmalarıydı. Geçen sene çok güçlüydük, iyi derece elde edebilirdik fakat olmadı'' şeklinde konuştu.

Japonya'daki Dünya Şampiyonası için kadroya aldığı tüm oyuncuların milli takımın gerektirdiği sorumluluğu kaldırabilecek oyuncular olduğunu ifade eden Bogdan Tanjevic, "Biz şampiyonaya kimlerle gidersek gidelim çok iyi basketbol oynayacağız ve geçen seneden daha iyi olacak. Biz savaşmaya gideceğiz. Ya sağlam bir şekilde orada gideceğiz ya da oradan bizi geri gönderecekler. Böyle olmazsa, bana İspanya'da yapıldığı gibi beyaz mendil gösterebilirsiniz. Ancak böyle bir şey olmayacak, milli takım ülkesini güldürecektir. En büyük görevimiz federasyonu ve devleti en iyi yerlere getirmektir'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Serkan Erdoğan'ın kadroya katılmaması halinde bir yetenek kaybına uğrayacaklarını belirten Tanjeviç, "Takım oyunu oynayarak bu handikapı kapatmaya çalışacağız. Böyle bir durum olduğunda takımın bütünlüğü çok daha yüksek olacaktır. Bütün oyuncularımın hepsi şu anda gayet sorumluluk sahibi. NBA oyuncuları sanki Mars'tan, diğerleri dünyadan gibi görüş hakim. Ama bütün oyuncular aslında birdir, diğer oyuncular da onlar kadar değerlidir. NBA olmamış oyuncular daha fazla istek ve gayret çaba içinde oluyorlar. Kendilerini göstermek ve iyi yerlere gelebilmek için ekstra efor sarf ediyorlar'' dedi.

JAPONYA'DA LİDER İBRAHİM KUTLUAY OLACAK

Kaptan İbrahim Kutluay'dan Japonya sonunda milli takımı bırakmasını istemeyi düşündüğünü ancak bu fikrini sonradan değiştirdiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "İbrahim'in yerine Cenk Akyol ve Engin Atsür gibi genç oyuncuları isteyecektim. Sergilediği iyi ve örnek davranışlarından sonra, bu kararı tamamen İbrahim'e bırakacağım. Kendisinin şampiyonada gerçek bir lider olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez de 2005 yılında idari problemler yaşadıklarını ve bununla ilgili bütün tedbirleri aldıklarını kaydetti. Maçlarda ve kamplarda ilişkilerde zaaflar olduğunu anlatan Hakyemez, "Harun Erdenay'ın menajerliğe gelmesiyle problemleri ortadan kaldıracağız. Birbirini seven oyunculardan kurulu takımla teknik heyeti baş başa bırakmak istiyoruz. Bu programa uymayan oyuncular kadroda olmayacak. Bizim yapay hadiseler nedeniyle Türk milletini üzmeye hakkımız yok'' dedi.

A Milli Takım Menajerliği görevine getirilen Harun Erdanay da kendisinin yer aldığı milli takımda da problemler bulunduğuna dikkat çekerek, "Mehmet, Hidayet ve Mirsad'ın probleme yol açtığı herkes tarafından biliniyor. Hidayet ve Mehmet'in gelmeyecek olması milli takımı etkileyecek. Ancak İbrahim'in liderliğindeki gençlerin bu açığı kapatacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title