Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

Vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, beldede yapılan çalışmalar, projeler ve tamamlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, beldede yapılan çalışmalar, projeler ve tamamlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Yönetimine güven duyan vatandaşın her zaman destekleyici olacağını belirten Başkan Orakçı, "Yatırımlarımızın kaynağı, samimiyetimize duyulan güvendir" dedi. Beylikdüzü'nün kendileri göreve gelmeden önce yaşadığı olumsuzlukların herkes tarafından bilindiğini anlatan Başkan Orakçı, pek çok ihtiyacının ihmal edildiğini ancak her şeyden önce huzur, güven ve adalet duygusuna gereksinim duyulduğunu ifade etti. Göreve gelmeden önce, yerel yönetime katkı sağlayacak kuruluşlar, bilim adamları, bürokratlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek beldenin ihtiyaçlarını belirleyen bir çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Orakçı, bu çalışmanın bir "yol haritası" olarak çalışmalarında kendilerine ışık tuttuğunu söyledi. Beylikdüzü halkının yerel seçimlerde kendilerine verdiği oylarla "sizlere güveniyoruz" dediğini ifade eden Başkan Orakçı, beldeye yönelik hizmet üretirken en büyük güç kaynaklarının vatandaş-yönetim birlikteliği olduğunu kaydetti. Beylikdüzü'nde göreve başladıkları ilk gün "önce eğitim" diyerek kolları sıvadıklarını anlatan Başkan Orakçı, bölgede bugüne kadar varolan 7 okulun yanına, iki yıl içinde 8 okul daha eklediklerini belirtti. Spor salonları ile birlikte inşa edilen okulların açılışının önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılacağını kaydeden Başkan Orakçı, çeşitli ilçelerdeki başarılı öğretmenlerin Beylikdüzü'ne gelmek için kendilerine başvurduğunu söyledi. Sağlık ocağı sayısının göreve geldiklerinde sadece 1 tane olduğunu belirten Başkan Orakçı, bu sayının 7'ye çıkacağını ancak asıl amaçlarının beldeye 150 yatak kapasiteli bir hastane yapmak olduğunu anlattı. Kültür Merkezi'nin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Orakçı, 19 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezin 2007 sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Beylikdüzü'nün hızla büyüyen, gelişen ve kültür düzeyi yüksek insan profili ile daha fazla hizmete ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Orakçı, "Beylikdüzü için yaptıklarımız hiçbir zaman boşa gitmez" dedi.

Başkan Orakçı, Beylikdüzü'nde engelli vatandaşlar için bir spor tesisi yapmayı planladıklarını ifade ederek, 5 bin metrekarelik bir araziyi bunun için ayırdıklarını, önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Dünya Engelliler Olimpiyatı'nın Türkiye'de yapılmasını istediklerini söyledi. Beylikdüzü'nde sporun altyapısını güçlendirmek için çaba harcadıklarını vurgulayan Başkan Orakçı, bu konuda 2 stadyum, 7 spor salonu ve halı sahalardan oluşan çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını anlattı. Yeşil Vadi Projesi'ni de anlatan Başkan Orakçı, bu proje kapsamında yapılacak dere ıslahı çalışmalarıyla Marmara Denizi sahilinin halkın kullanımına açılacağını ve İDO'nun da hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Başkan Orakçı çalışmalarını yaparken her adımda halkın desteğini hissettiklerini belirterek, "Hazırlanan dev vizyon projelerle taşlar yerine oturuyor, dere ıslahı ve deniz ulaşımı, yayalaştırılmış Cumhuriyet caddesi, deprem master planı projeleri ile Beylikdüzü'nün geleceğini sizlerle oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. Belediye bütçesinin, 2 yılda 7 kat arttığına dikkat çeken Başkan Orakçı, şunları söyledi:

"Biz geldiğimizde belediyenin bütçesi 8 trilyondu, şimdi 50 trilyonu aştı. Yani yüzde 700 gibi bir artış oldu. Oysa kent aynıydı, binalar aynıydı, insanlar aynıydı. Ama bu para delikler olduğu için bir yerlere gidiyordu. Biz bu delikleri kapattık. Şu ana kadar yaptığımız hizmetleri dikkate alırsak, bu 45 trilyon değil, 150 trilyondur. Bölgemizdeki sanayicileri, iş merkezlerini teşvik ettik. Bu kuruluşların bazı çevrelere sağladıkları çıkarları, kamu yararına dönüştürdük. Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklardan da desteklerini aldık."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title