Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen ve uluslararası olma özelliği taşıyan 7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, katılımcı ülkelerin oluşturduğu grupların İstiklal Caddesi'nde yaptığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen ve uluslararası olma özelliği taşıyan 7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, katılımcı ülkelerin oluşturduğu grupların İstiklal Caddesi'nde yaptığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı festivalin açılış kortejine, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Türkiye Folklor Kurumu Başkanı Tahsin Öztiryaki'nin yanı sıra davetli ülkelerden konuklar katıldı. İstiklal Caddesi Odakule mevkiinden başlayan yürüyüş, Taksim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla son buldu.

Aralarında Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Cezayir'in de yer aldığı 50 farklı ülkeden katılımcı ve konukların bulunduğu kortej yürüyüşünde, katılımcı ülkeler yöresel kıyafetlerini giyerek dans gösterisi yaptı. Katılımcı ülkelerin yöresel dansları, İstiklal Caddesi boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunan katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Festival heyeti adına bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Festivalin yapılmasındaki asıl amaç; ülkemizin kültür ve sanat boyutunu dünyaya daha güzel ve daha kapsamlı olarak aktarmaktır. Bugüne kadar binin üzerinde yabancı konuklarımız gelerek, festivalimize eşlik etti. Bu insanlara, kendi öz kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmaya çalıştık" şeklinde konuştu. Festival kapsamına Heykel Sempozyumu da gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Akgün, "Bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz Heykel Sempozyumu'nun da görülmeye değer olduğunu düşünüyorum. Çünkü her biri dünyaca ünlü heykeltıraşlarımız, yaklaşık 1 haftalık çalışmalarının neticesinde çok güzel eserleri Büyükçekmece'mize hediye olarak bırakıp, ülkelerine dönecek" dedi.

Başkan Akgün'ün konuşmalarının ardından söz alan Türk Folklor Kurumu Başkanı Tahsin Öztiryaki, "Bu festival, uluslararası boyutta olması nedeniyle büyük önem arzetmektedir. Ülkemizin tanıtımı açısından çok büyük bir görevi yerine getirdiğini düşünüyoruz" diye konuştu. Konuşmalarının ardından otobüslere binen katılımcılar, festivalin gerçekleştirileceği Büyükçekmece'ye hareket etti. 01-09 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festival, katılımcı ülkelerin gerçekleştireceği gösteriler ve ünlü şarkıcıların konserleri devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title