Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ÖSS'nin yapılacağı gün okul çevrelerinde klakson çalınmaması için kampanya başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ÖSS'nin yapılacağı gün okul çevrelerinde klakson çalınmaması için kampanya başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, milyonlarca gencin hayatında dönüm noktası olan ÖSS süresince okul çevrelerinde gürültü yapılmaması ve klakson çalınmaması için uyarıcı kampanya başlattı. Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, okul yollarına sürücüleri uyarmak için bin adet "Sınav var lütfen klakson çalmayınız" yazan tabelalar yerleştiriyor. Vatandaşlardan son zamanlarda "sınav sırasında okul çevrelerinde aşırı gürültü yapılıyor ve sürücüler gereksiz korna çalıyor, çocuklarımızın dikkati dağılıyor" şikayetleri üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücüleri uyarmak için harekete geçti.

Üst geçitlere, yaya geçitlerine ve okul çevresine konulacak tabelalarla sürücüler uyarılarak gürültü yapmamaları istenecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile de koordinasyon sağlanacak, polisler ve Büyükşehir Zabıta ekipleri de okul çevrelerinde sürücüleri uyaracak.

Kampanya, Büyükşehir Trafik Müdürlüğü yol takip merkezi tarafından radyolar aracılığıyla elektronik yol durumu bilgilendirme tabelalarıyla duyurulacak ve AKOMCELL mesajları ile vatandaşların cep telefonlarına da iletilecek.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta içinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, Genel Sekreter Mesut Pektaş'ın başkanlığında eğlence yerleri işletmecileri ile toplantı yapıldı. Toplantıya, Beyoğlu, Boğaz ve Beşiktaş bölgelerindeki 30 eğlence yerinin işletmecileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet yetkilileri katıldı. Toplantıda, eğlence yeri işleticilerinden 18 Haziran 2006 Pazar günü yapılacak ÖSS'nin bir akşam öncesi ve sınavın yapılacağı saatlerde ticaretlerini etkilemeden, ancak öğrencilerin huzurunu göz önünde bulundurarak gürültü yapılmaması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi.

Eğlence yeri işletmecileri de, sınav günü çevreyi ve öğrencileri rahatsız etmemek için aşırı gürültüden kaçınacaklarını belirtti.

ÖSS'nin yapılacağı 18 Haziran 2006 Pazar günü alınan diğer tedbirler şöyle:

"- İETT Otobüsleri, sınava girecek öğrenciler için Kadıköy, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı ve Beyazıt Meydanı'ndan 26 ilçeye ve ilçe dhilindeki semt merkezlerine ücretsiz olarak sefer yapacak.

- Üniversite adayları için ayrıca, İDO'nun Şehir Hatları Vapurları ile Tramvay ve Metro hatlarında da sınav günü ücretsiz ulaşım imknı sağlanacak.

- Sınavın yapılacağı tüm ilçe ve semtlerde hiçbir şekilde su kesintisi yapılmayacak.

- 17-18 Haziran 2006 tarihlerinde, Kadıköy Vapur İskelesi, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı, Beyazıt Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı, Üsküdar Meydanı ve Bakırköy Meydanı'nda, sınava girecek öğrencilere ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek amacıyla Mobil Danışma Merkezleri kurulacak.

- Toplu taşıma araçlarını kullanamayan engelli (tekerlekli sandalye kullanan ve görme engelli) üniversite adaylarının evlerinden sınav yerlerine ulaşımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 10 adet asansörlü minibüs, 75 adet minibüs ve 150 adet binek araç ile ücretsiz olarak sağlanacak.

- Sınavın yapılacağı merkezlerin çevresi temiz tutulacak ve sınav esnasında işportacı ve seyyar satıcıların gürültü oluşturarak öğrencileri rahatsız edecek şekilde satış yapmalarına müsaade edilmeyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Çamlıca, Fethipaşa, Gözdağı, Florya, Arnavutköy, Kasımpaşa, İstinye ve Beykoz'daki Sosyal Tesisleri'nde, sınava girecek öğrenci ve ailelerine sınav gününe mahsus olmak üzere % 20 indirim yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe ve İlk Kademe Belediye Başkanlıkları'na bağlı zabıta ekipleri, alınan ve alınacak tedbirlerin uygulanması, izlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili olarak, sınav salonları çevresinde görevlendirilecek.

- Sınav yapılacak okulların yakınlarındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapım işleri ve şantiye çalışmalarına ara verilecek".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title