Haberler

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 21 Nisan'da Gerçekleşecek Seçimleri...

Gecede daha önce Hüseyin Öztürk'e destek vermek için adaylıktan çekildiğini açıklayan Akdoku Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Köse ve yine Hüseyin Öztürk'e desteğini açıklayan Türkiye Denim Sanayicileri Derneği (DENİMDER) Başkanı ve Redstar Jeans'in sahibi Nedim Özbek, Hüseyin Öztürk ile ittifak pozu verdi.

Gecede daha önce Hüseyin Öztürk'e destek vermek için adaylıktan çekildiğini açıklayan Akdoku Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Köse ve yine Hüseyin Öztürk'e desteğini açıklayan Türkiye Denim Sanayicileri Derneği (DENİMDER) Başkanı ve Redstar Jeans'in sahibi Nedim Özbek, Hüseyin Öztürk ile ittifak pozu verdi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) seçimlerine az bir zaman kaldı. Haftaya pazartesi gerçekleşecek seçimler için adayların ihracatçıları ikna etme yarışı sürerken, henüz Başkan olmadan üyelerin dikkatini ve beğenisini toplayan İHKİB Başkan Adayı Hüseyin Öztürk, önceki gece hazır giyim ihracatçılarıyla yemekte buluştu.

21 Nisan'da gerçekleşecek seçimler için daha önce Hüseyin Öztürk'e desteğini açıklayan Türkiye Denim Sanayicileri Derneği (DENİMDER) Başkanı ve Redstar Jeans'in sahibi Nedim Özbek ile Öztürk'e destek vererek yarışa birlikte girme kararı alan Akdoku Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Köse de geceye katılarak desteklerini tescilledi. Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı (TMHGF) Hüseyin Öztürk, İHKİB Başkanlık yarışında çalışkanlığı ile dikkat çekerken, daha önce İHKİB üyesi olduğunu bilmeyen ve geceye davet edilen sanayicilerin takdirini topladı.

Motivasyonu yüksek, enerjisi olan İHKİB

Bugüne dek ihracatçıların başarısından beslenen ancak bu başarıya katkı sunmayan bir Birlik yönetimi olduğunu söyleyen Öztürk, birlikte üreten, motivasyonu yüksek, enerjisi olan, aktif bir Birlik oluşturacaklarını dile getirdi. ÇSD ve TMHGF'de hayata geçirdikleri çalışmaları anımsatan Öztürk, ihracatçılara projelerini açıkladı. Projelerini açıkladığı esnada sözü zaman zaman alkışlarla kesilen Öztürk, 'Dostlarım, hepimiz farkındayız. İHKİB'de acilen kan değişimi gerekiyor. İHKİB'de dönüşümü 21 Nisan'da başlatacağız. Çözüm üreten, somut projeler geliştiren ve İHKİB'i üyeleriyle yöneten bir anlayış için 21 Nisan'da oyunuzu kullanmalısınız' diye konuştu.

Ortak amacımız yönetimi değiştirmek

Abdi Köse ise Hüseyin Öztürk ile gruplarını birleştirdiğini belirterek, 'Artık başkanlık bizim için ön planda değiliz. Bundan sonra biz bir ekibiz. Şu anda hepimizin ortak amacı mevcut yönetimi değiştirmek. Hepimiz bir meslek örgütü için çabalıyoruz. Ortak amaçlarımız var. Bu amaçları birleştirdik' şeklinde konuştu.

Hüseyin Öztürk'ün eli taşın altında

Hüseyin Öztürk'e desteğini açıklayan Nedim Özbek de sektörün yüzde 60'ının Birlik'i tanımadığını belirterek, 'Sektörde herkesin bir sıkıntısı var. Bugün firmalar kapanıyor. Sektörden, derneklerden arkadaşlar bana başkan ol, dedi. Ancak işlerim çok yoğun. Faydalı olamayacaksam gerek yok, diye düşündüm. Hüseyin Bey'in eli taşın altında. Bu nedenle onu destekliyorum. Mevcut Başkanın şirketi yok. İhracatçı değilsen, burada ne işin var" şeklinde konuştu.

Teşvikli bölgelerde 1 milyon istihdam

21 Nisan'da gerçekleşecek İHKİB seçimleri için ÇSD ve TMHGF'deki çalışmalarını referans gösteren Hüseyin Öztürk, projeleri arasında Barış Süreci'nin de yaşandığı teşvikli bölgelere al sektörler ve ürün türünü belirleyerek konfeksiyon yatırımına odaklanacaklarını, 1 milyar dolar yatırımla 1 milyon kişinin istihdamını sağlayacaklarını açıklamıştı.

4 yılda 35 milyar dolar ihracat

Üyelerin oryantasyonu için her ay İhracatçı Günü düzenleyeceğini, Sorun ve Öneriler Masası kuracağını, tüm sektörü kapsayan tek bir fuar ile sektörü dünyaya açacak sanal fuar için hazır olduklarını duyurmuş olan Öztürk, Giysi Tarihi Müzesi, sektörle ilgili eğitim kurumlarında sektöre uyumlu müfredat sağlanması, sektörel iş arama portalı kurulması gibi projelerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Öztürk, tüm bu projeleri ile sektör ihracatını 4 yılda 17,5 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkartacaklarını beyan etmişti.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Öztürk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title