Haberler

İstanbul: Dışişleri Bakanı Gül, Moskova'ya Gitti

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Rahşan Ecevit'in yeni siyasi arayışları konusuna değinerek, "Rahşan Hanım'ın önderliğinde devam eden yeni siyaset girişimini sadece takip ederiz, o kadar" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Rahşan Ecevit'in yeni siyasi arayışları konusuna değinerek, "Rahşan Hanım'ın önderliğinde devam eden yeni siyaset girişimini sadece takip ederiz, o kadar" dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Moskova'ya gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Gül, "Paris Konferansı'nın asıl amacı Afganistan'daki uyuşturucu meselesini kontrol altında tutmaktır. Türkiye'de bildiğiniz gibi bu uyuşturucu yolu üzerinde olduğu için bu konferans bizi yakından ilgilendirmektedir. İlki Paris'te toplandığı için 'Paris Konferansı' adı verilmiştir. Oraya gidiş nedenimiz budur" dedi. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Bakan Gül, "İlişkilerimizin ne kadar özel olduğunu görmekteyiz. Ticaretimizdeki yeni hedef 25 milyar dolardır. Büyük ekonomik çıkarlarımız vardır. Türkiye'nin Rusya'ya yatırımları milyarlarca dolardır. Özellikle inşaat sektöründeki müteahhitlerin yaptığı yatırımlar 15 milyar doları geçmiştir" diye konuştu. Bakan Gül, İran ve nükleer silahları konusuna değinerek, "Son dönemlerde dünya diplomasisinin uğraştığı en önemli konu İran ve nükleer silahları meselesidir. Bu konu bizi de yakından ilgilendirmektedir. Bununla ilgili BM süreçleri herkesi bağlamaktadır. Tekrar sıkıntılı dönemlerin başlaması dünyayı ilgilendirmektedir. Bizim de daha üstün bir gayret içinde olmamız çok doğaldır. Bu süre içinde Sayın Başbakan ve benim uzun çabalarımız vardır. Tahran'da konuyu çok geniş bir şekilde ele aldık. Bizim rolümüz uzlaşmanın kolaylaştırdığı bir roldür. Ümit ediyorum bu katkılar sonuç verir" ifadelerini kullandı. Bakan Gül, Rahşan Ecevit'in yeni siyasi arayışları konusuna da değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Demokratik ülkede her türlü siyasi hareket serbesttir. Açık bir toplum içindeyiz. Rahşan Hanım'ın önderliğinde devam eden yeni siyaset girişimi herkes tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Sonucuna tabii ki halk karar verir. Türkiye'de hükümet olarak kendimizden eminiz. TBMM gece gündüz çalışmaktadır. Gerekli kanunları geceleri de çalışarak çıkarmaktadır. Yapacağım işlerden kesin kararlıyız. Bu gelişmeleri sadece takip ederiz, o kadar."

Abdullah Gül, açıklamalarının ardından saat 15.00'da Moskova'ya hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title