Haberler

İstanbul Boğazı'nda av yasağı kalktı, ilk hamsiler balık haline geldi

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hamsi avcılığına kapalı olan İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan yeniden avcılığa açıldı. Kısmi av yasağının İstanbul Boğazı'nda sona ermesinin ardından ilk hamsiler Gürpınar Balık Hali'ne geldi. Hamsilerin, 35-40 lira arasında değişen fiyatlarının olacağı düşünülüyor.

Karadeniz'de bulunan hamsilerin avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında olması ve et veriminin düşük olması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 08 Ocak tarihinde İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Karadeniz'de İstanbul İli Sarıyer İlçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan kara sularında her türlü av aracı ile ticari amaçlı hamsi avcılığı 7 Şubat'a kadar durdurulmuştu. Yaklaşık bir aydır süren av yasağında değişikliğe gidildi. Değerlendirmeler sonucunda İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan, 7 Şubat tarihini beklemeksizin, hamsi avcılığına açıldı.

"ÇOK GELİRSE TEZGAHLARDA UCUZLAYACAK"

Hamsi yasağının kısmen kalkmasının ardından tutulan ilk hamsiler Gürpınar Balık Hali'ne geldi. Yaklaşık 1 ay süren yasağın ardından balıkçıların ilgisi de hamsiye oldu. Balık halinde satış yapan Serdar Can, "Hamsi irileşti, bayağı büyümüş. Bundan sonra daha bol ve bereketli olacak. Şu anda Kefken'e kadar olan kısım açıldı. İlk hamsilerimiz de geldi. Zaten Marmara'da, Çanakkale'de tutuluyordu. Şu anda halde boğazdan, Marmara'dan, Kefken'den var. Bundan sonra bol hamsi yiyeceğiz gibi gözüküyor. Fiyatlar tamamen buraya endeksli. Çok gelirse tezgahlarda da ucuz olacak" dedi.

İstanbul Boğazı'nda av yasağı kalktı, ilk hamsiler balık haline geldi

"YASAK OLMASINA RAĞMEN FİYATLAR İYİ"

Balıkçı Yusuf Dursun, "Tazeleri yiyecek bugün İstanbullu. Tezgahlarda fiyatı 35-40 lira olacak. Buzhanelerde 20-25 lira arası değişecek. Yasak olmasına rağmen fiyatlar iyi. Karadeniz'den gelen hamsilerimiz iyi, irileşti. İstediğimiz boylara geldi" diye konuştu.

İstanbul Boğazı'nda av yasağı kalktı, ilk hamsiler balık haline geldi

"YASAK YANLIŞ ANLAŞILDI"

Balıkçıların büyük bir çoğunluğu ise hamsi avının tamamen yasaklandığına dair yanlış bir algı olduğunu, bu sebeple satışlarda düşüş yaşandığını belirtti. Balık satışı yapan Hüsnü Saka, "Yasak işe yaradı ama yasak sadece Karadeniz bölgesinde hamsiler ince olduğu için yapıldı. İnsanlar yasağı yanlış anladı. Hamsi tamamen yasak anladılar, hamsi yemediler. Bu durum satışlarımızı oldukça etkiledi. Vatandaş tezgaha gelip, 'Hamsi yasak değil mi?' diye soruyor. Dolayısıyla hamsi yemiyor. İnce çıkarsa yine yasak gelir ama şu an boyu kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Boğazı'nda av yasağı kalktı, ilk hamsiler balık haline geldi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Boğazı Karadeniz İstanbul Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

seyit melik:

Her şey güzel. ama avlanan balıkların boyu ölçülere uygun mu . Yetkililere duyurulur.

3
0
yanıtYanıtla
Gariban:

Buzhane yasaklansın halk ucuz balık yesin.

2
0
yanıtYanıtla
bilgiç:

Bunların yatacak yeri yok. Alım parası yok. bakım parası yok. ahır parası yok. yem parası yok. veteriner parası yok. akşamdan sabaha kadar avla. git köşeyi dön. bu haksız paranın hayrı olmaz. bir tarftan çıkar.

1
0
yanıtYanıtla
A:

HİÇ BİR ŞEYİN ECELİYLE ÖLMESİNE ISIN VERMEYİN YAKIP YIKIN ÖLDÜRÜN. DERİLERİNİ YÜZÜN ETLERİNİ PARAMPARÇA EDİN KEMİKLERİN İÇİNDEKİ İLİGİNE KADAR SÖMÜRÜN. Allah adaleti büyük korona az bile

0
1
yanıtYanıtla
golebice:

Bu hamsi balığı yasağının biraz daha uzun tutulması gerektiğine inanıyorum. Her pazara gidişte balıklara bakıyorum, istavrit işaret parmağım kadar, mezgit orta (badi) parmağım kadar ancak var, barbun (tekir) ona keza. Benim çocukluğumda bu balıklar dirseğimden aşağısı büyüklükte idi. Yakında yavrulayacak balık bulamıyacağız. Buda balıkların neslinin tükenmesi demek. Ağ gözlerinin de gerekli standartlara yükseltilmesi gerekir, hepsi olmuş hamsi ağı gibi. Saygılarımla.

0
0
yanıtYanıtla
a:

niye hamsi balık değil mi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title