Haberler

İsrail, Hizbullah'ın Savaş Gücünü Kıramadı

Lübnan'daki geçici BM gücü (FINUL), güney Lübnan'ın birçok bölgesinde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çetin ve kanlı çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.

Lübnan'daki geçici BM gücü (FINUL), güney Lübnan'ın birçok bölgesinde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çetin ve kanlı çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.

FINUL'dan yayınlanan açıklamada, İsrail ordusunun güney Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde varlığını koruduğu ve Labbune, Kantara ve Hiam yönünde sınırlı ilerleme sağlamaya çalıştığı belirtilerek, bu bölgelerde dün gece ve bugün çetin ve şiddetli çarpışmalar meydana geldiği kaydedildi.

İsrail ordusunun bölgenin orta kesimindeki Mayıs El Cebel'de 10 evi tahrip ettiğini, batı kesimindeki Marvahin ile doğu kesimindeki Sadra bölgelerinde varlığını güçlendirdiğini belirten FINUL, İsrail tarafındaki Manara ve Metulla'ya takviye askerlerin gelmekte olduğunu bildirdi.

FINUL, İsrail askerleri ile Hizbullah milislerinin çatıştığı tüm bölgelerde son 24 saatte karşılıklı ateşin hiç kesilmediğini de kaydetti.

Sadece 48 saat yetecek kadar akaryakıtı kaldığını bildiren BM barış gücü, akaryakıt ikmali yapılamaması durumunda birçok bölgede görev yapamayacağını belirtti.

Hizbullah da, şimdiye kadar ki en şiddetli çatışmaların bugün Debel'de meydana geldiğini ve burada 30 İsrail askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını iddia etti.

Lübnan polisi, İsrail savaş gemilerinin ve helikopterlerinin bu bölgeyi yoğun şekilde bombaladığını açıkladı.

Hizbullah'ın silahlı kanadı İslami Direniş de, 4 militanını kaybettiğini duyurdu.

Hizbullah ayrıca Debel'in doğusundaki Kantara'da 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü ve bir tankın imha edildiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Celile'nin batısındaki Tayyibe bölgesinde çok şiddetli çatışmalar meydana geldiğini ve burada 15 İsrail askerinin vurulduğunu bildirdi.

Askeri sözcü, askerlerin durumu konusunda bilgi vermedi.

Öte yandan, Rusya, Lübnan hükümetinin güneye 15 bin asker konuşlandırma kararını desteklediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yayınlanan bildiride, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Denissov'un, Rusya'nın bu görüşünü, Lübnan Parlamentosunun çoğunluk lideri Saad Hariri ile yaptığı telefon görüşmesinde ilettiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title