Haberler

İsrail Füzeleri Gazze'de Yas Evini Vurdu

İsrail Füzeleri, Akşam Saatlerinde Gazze'de 2 Gün Önce Öldürülen Bir Militanın Evini Vurduğu, Olayda Yaşlı Bir Filistinlinin Yaralandığı Bildirildi.

İsrail füzeleri, akşam saatlerinde Gazze'de 2 gün önce öldürülen bir militanın evini vurduğu, olayda yaşlı bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze kentinin batısındaki Şati kampında, iki gün önce öldürülen, Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın bir üyesinin evi, art arda iki hava saldırısına uğradı. Evin önünde yas çadırının bulunduğu belirtilirken, füzelerden birinin buradaki Filistinli yaşlılardan birini yaraladığı, diğer füzenin ise şans eseri patlamadığı öğrenildi.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın komutanlarından olduğu bildirilen Halil Ehil, iki gün önce Şati kampındaki evinin bombalanması sırasında ölmüştü.

Filistinliler, ölümlerin ardından duruma göre, ya evlerinin önünde ya geniş bir alanda yas çadırı oluşturarak 3 gün süreyle taziyeleri kabul ediyorlar.

İsrail füzelerinden bazılarının da Gazze kentinde açık alanlara düştüğü, birinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bir tarım alanına isabet ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Filistinli militanlar, Gazze Şeridi ile sınırdaki İsrail yerleşimlerine bugün 23 Kassam roketi ile Grad füzesi fırlattı.

Atılan 3 Grad füzesi Aşkelon'u hedef aldı. Aşkelon'da bir füzenin doğrudan isabet ettiği evde, İsrailli bir kadın hafif şekilde yaralandı.

Sabah saatlerinde de Necef'in batısındaki bir fabrikaya düşen roket parçaları, bir diğer İsrailli'nin de yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title