Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile Görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Dünya Ekonomik Forumu Temasları Kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Görüştü.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Dünya Ekonomik Forumu temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü.

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentindeki Royal Club'da Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile bir görüşme yapan İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu Ghaid'in de hazır bulunduğu görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi. Filistin ile barış görüşmeleri hakkında zengin idealler taşıdıklarını söyleyen Livni, yol haritasına devam edilmesi konusunda kimseye baskı yapmadıklarını belirtti. İsrail'in sadece doğru yolu bulmak adına ve iki tarafın da kolay anlaşması adına çaba gösterdiğini kaydeden Livni, İsrail'de genel görüşün Filistin ile iki ayrı ülke şeklinde beraber yaşamak olduğunu ifade etti. Livni, bunun sadece İsrail Hükümeti'nin politikası değil, tüm İsrail'in politikası olduğunu kaydetti. Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'e barış görüşmeleri hakkında bilgi verdiğini belirten Livni, Mısır'ın Arap dünyasının lideri olduğunu ve barış görüşmelerine destek verdiğinin altını çizdi. Livni, barış görüşmelerinde doğru yolu bulmak ve sonuca gitmek için İsrail tarafının çaba sarf ettiğini savunarak, "Ne İsrail tarafının ne de Filistin tarafının şiddetle özdeşleştirilmesi doğru değildir" dedi.

Mısır Dışişleri Bakan Ebu Ghaid ise, İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerinin taraflarının sadece Filistin ve İsrail olduğunu söyleyerek, Mısır'ın görüşmeler için diyalog yollarının tıkanmasını istemediğini kaydetti. İsrail-Filistin barışı için 2008 yılı sonu için süre verilmesinin ABD'deki başkanlık seçimleriyle alakası olmadığını ifade eden Ghaid, daha Mayıs ayında olduğumuzu belirterek, "Barış Amerikan seçimlerinden önce olursa bunun kimseye zararı olmaz" diye konuştu.

(MKF-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title