Haberler

İspanya'nın Ruhuna Yolculuk: Endülüs

Güncelleme:

Güney İspanya'da doğu ve batı medeniyetlerinin tarihi izleriyle karşılaşacağınız farklı bir keşif deneyimi için Endülüs sizleri bekliyor.

Sekiz yüz yıllık Arap hakimiyetinden sonra batı kültürünün etkisinde kalan Güney İspanya'da doğu ve batı medeniyetlerinin tarihi izleriyle karşılaşacağınız farklı bir keşif deneyimi için Endülüs sizleri bekliyor.

Tatilbudur.com ile Sevilla, Ronda, Granada, Cordoba, Malaga'da, tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkarak 4 gece 5 gün boyunca hem eğlenmek hem de baharın tadını çıkarmak için haydi Endülüs'e!

Endülüs üç büyük dinin imzasını taşıdığı için her zaman gizemiyle dikkat çekiyor. Cervantes'in Don Kişot'una, Mozart'ın Don Giovanni'sine ilham kaynağı olmuş zarif kent Sevilla'da Çingene mahallesi'nde sokağa dökülüp dans edenleri seyrederek, flamenkoya ve eğlenceye doyacaksınız. Milattan önce altıncı yüzyılda uçurum kayalıklar üzerinde inşa edilen Ronda ve palmiye ağaçlarıyla çevrili sahil şehri Marbella görülecek yerler arasında.

İspanya'nın on yedi özerk bölgesinden biri olan, yüzyıllar boyu kültür ve bilim alanında dünyaya öncülük eden Endülüs şimdilerde Avrupa'nın yalnız ve unutulmuş medeniyeti olarak tanımlanıyor. Ancak İspanyolca'da nar anlamına gelen, Rönesans ihtişamındaki Granada ise, İslam mimarisinin en güzel örneklerinden El Hamra Sarayı'na ev sahipliği yapıyor. Arap döneminin başkenti, çiçekler şehri Kordoba ise baş döndüren güzellikte.

Tarihi yapıları, süslü kapılarıyla ünlü beyaz evleri, limon ve zeytin ağaçları ile çevrili bu bölgeyi keşfetmek ve asırlık mutfak geleneği ile tanışmak için tatilbudur.com'u tıklayın!

30 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında 499 Euro'dan başlayan tur için tatilbudur.com'u ziyaret edin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İspanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title