Haberler

    Işid Suriye-İsrail Sınırında 'Güç Kazanıyor'

    İsrail mahreçli habere göre IŞİD'e bağlılığını ilan eden Yermuk Şehitleri Tugayı adlı grup bugünlerde Suriye'de, İsrail ve Ürdün sınırındaki bölgede Batı destekli silahlı muhalif gruplarla çatışmalarda kazanım elde ediyor ve hakimiyet alanını genişletiyor.

    İsrail mahreçli habere göre IŞİD'e bağlılığını ilan eden Yermuk Şehitleri Tugayı adlı grup bugünlerde Suriye'de, İsrail ve Ürdün sınırındaki bölgede Batı destekli silahlı muhalif gruplarla çatışmalarda kazanım elde ediyor ve hakimiyet alanını genişletiyor.

    İsrail, 1967'deki savaş sırasında Golan Tepeleri'ni ele geçirmiş ve işgal etmişti.

    Haberde, "Yaklaşık 900 militanın Kuneytra bölgesinde, birçok köy ile El Şajarah ve Camlah kasabalarını ele geçirdiğine inanılıyor" ifadesi yer aldı.

    Times, bu durumun Ürdün ve İsrail'de kaygı yarattığını yazdı.

    Gazeteye konuşan Batılı bir diplomatik kaynak, "Bu bir sorun. Ürdün kaygılı, herkes kaygılı" derken, bir İsrailli uzman ise, "Batı'ya doğru kayıyorlar ve bundan hoşlanmıyoruz. Çok kaygılıyız" diye konuştu.

    Batı destekli gruplar ise gazeteye, IŞİD'in bölgede etkisini artırdığını belirtmiş.

    Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Issam El-Reis Times'a, "Sekiz intihar bombacısı gördük. Yaşları 17 ila 20 arasındaydı. Hepsi yerel adamlar. Bununla nasıl rekabet edebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

    Gazete, çatışmalarda bir tarafta IŞİD'e bağlı militanların diğer tarafta ise küçük gruplar ve Nusra Cephesi'yle ittifak halindeki ÖSO'nun bulunduğunu yazıyor.

    Times, İsrailli yetkililerin konuyla ilgili Ürdünlü yetkililerle birlikte çalıştığını belirtiyor.

    Gazete, Yair Golan adlı bir İsrailli ordu komutanının, Suriye'deki çatışmalarda yine de kendileri açısından en büyük tehdidinse İran olduğunu söylediğini aktarıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Suriye İsrail Times Ürdün Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    title