Haberler

İş Dünyası SSK Primlerinde 5 Puan İndirim Beklerken, 2 Puan Artış İddiası

Sektörel Dernekler Federasyonu (Sedefed) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Hükümetin 2008 Yılında SSK Prim Oranlarında 5 Puanlık İndirim Yapacağı Açıklamasının Ardından, Söz Konusu Oranların 2 Puan Artırmasını Tutarsızlık Olarak Değerlendirdi.

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, hükümetin 2008 yılında SSK prim oranlarında 5 puanlık indirim yapacağı açıklamasının ardından, söz konusu oranların 2 puan artırmasını tutarsızlık olarak değerlendirdi.

SEDEFED'den yapılan yazılı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi 27 Mart 2007 tarih ve 26475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4.10.2006 tarih ve 2002/157 esas, 2006/97 sayılı kararı ile bazı sigortalıların kanunda belirtilen görevlerde geçen sigortalılık sürelerine itibari hizmet süresi eklenmesini düzenleyen 506 sayılı Sigortalar Kanunu'nun Ek 5. maddesinde değişikliğe gidilerek, itibari hizmet kapsamı genişletilmiş ve SSK prim oranlarında toplam 2 puanlık bir artış yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada SEDEFED Başkanı Akgerman, "Sektörlerimizin uluslararası pazarlarda karşı karşıya kaldığı yoğun rekabet ortamında, işletmelerimizin rekabet gücünü arttırmaya yönelik tedbirlerin alınması gerekirken, varolan koşulların daha da ağırlaştırılmasını anlamak mümkün değil" diyerek artışa tepki gösterdi.

Akgerman, birçok sektörün bıçak sırtı marjlarda üretimini sürdürdüğü bir ortamda, istihdamın üzerindeki aşırı yüksek vergi oranlarında indirime gidilmesi beklenirken, bunun tam tersine 2 puanlık bir artışa yol açılmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Akgerman, Aralık ayında TBMM'de görüşülecek olan Sosyal Güvenlik Kanunu'nda bu yönde değişikliğe gidilmesinin şart olduğunu; aksi takdirde bunun sadece istihdamı değil üretimi, ihracatı ve genelde toplum refahını olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak,

yapılan yanlışın ivedilikle düzeltilmesini istedi.

(ERÖ-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title