Haberler

'İran Konusunda Hiçbir Seçenek Masadan Kalkmış Değil'

ABD'de, 1 Hafta İçinde Beyaz Saray'a Geçmeye Hazırlanan Barack Obama Yönetiminin Dışişleri Bakanlığına Aday Gösterilen New York Senatörü Hillary Clinton, İran'a Karşı Tüm Seçeneklerin Masada Olduğu, Ancak 'Yeni ve Farklı Bir Yaklaşım İzleyecekleri' Söyledi.

ABD'de, 1 hafta içinde Beyaz Saray'a geçmeye hazırlanan Barack Obama yönetiminin dışişleri bakanlığına aday gösterilen New York Senatörü Hillary Clinton, İran'a karşı tüm seçeneklerin masada olduğu, ancak ''yeni ve farklı bir yaklaşım izleyecekleri'' söyledi.

Dışişleri bakanı olabilmesi için ABD Senatosu'nun onayını alması gereken Hillary Clinton, senatonun dış ilişkiler komitesinde yaptığı konuşmada, 20 Ocak'ta göreve gelecek Barack Obama yönetiminin, İran'ın nükleer programıyle ilgili olarak hiçbir seçeneği masadan kaldırmayacağını, ancak İran ile nasıl başa çıkılması gerektiği konusunda siyasal bir değerlendirme yapılması gerektiğini bildirdi. Clinton, ''Hiçbir seçenek masadan kalkmış değil. Ancak yeni ve farklı bir yaklaşım izleyeceğiz. Bugüne dek denediğimiz yöntem işlemedi'' dedi.

Clinton, senato oturumunda, Ortadoğu'da, İsrail-Filistin çatışmasının ötesine geçen yeni bir ''akıllı güç'' stratejisi izlenmesi düşüncesini de ortaya attı. ''Benim eşim (Bill Clinton) dahil birçok ABD Başkanı, Ortadoğu'da barış için yıllarını harcadı. Barıştan vazgeçemeyiz'' diyen Clinton, Obama'nın, ABD'nin dünyadaki liderlik pozisyonunu yenileyeceğini ve ABD diplomasisini güçlendireceğini kaydetti.

Obama ve kendisinin, İsrail'in kendini savunma hakkını anladığını ve Hamas'ın roket saldırılarının durması gerektiğini belirten Clinton, ''Ancak Ortadoğu'daki çatışmanın trajik insani bedelini unutmamalıyız. Bu da İsrail'e gerçek güvenlik getirecek, komşularıyla olumlu, normal ilişkiler kurmasını sağlayacak, Filistinliler'e bağımsız ve ekonomik gelişme, güvenlik içinde bir devlet sağlayacak adil ve kalıcı bir barış anlaşması yönünde kararlılığımızı artırmalı'' dedi.

Komitenin kıdemli Cumhuriyetçi Partili üyesi Richard Lugar, Clinton'ın bu görev için çok uygun bir isim olduğunu ve ABD diplomasisi ve ABD'nin dünyadaki imajı için yeni fırsatlar yaratabileceğini söyledi.

Lugar, aynı zamanda, Hillary'nin eşi Bill Clinton'ın, ABD basınında çok tartışılan yardım faaliyetlerinin durumunu sordu. Lugar, ABD'nin dış politika çıkarlarının etkilenmemesi için, Clinton'ın yardım kuruluşunun yabancı ülkelerden yardım almamak gibi bir ilke benimseyebileceği önerisinde bulundu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title