Haberler

Irak İçin Çekilme Takvimi Açıklanacak

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak'taki Tüm Muharip Amerikan Güçlerinin Ağustos 2010'a Kadar Bu Ülkeden Çekileceklerini Bugün Açıklayacağı Bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak'taki tüm muharip Amerikan güçlerinin Ağustos 2010'a kadar bu ülkeden çekileceklerini bugün açıklayacağı bildirildi.

Üst düzey Amerikalı yetkililer, "Başkan, Irak'taki mevcut muharebe görevinin 31 Ağustos 2010'da sona ereceğini ilan edecek" dedi. Yetkili, bu noktada, Irak'ta kalan güçlerinse yeni ve daha sınırlı bir görev üstleneceğini söyledi.

Obama'nın söz konusu açıklamayı, Afganistan'da konuşlanması beklenen 8 bin deniz piyadesinin bulunduğu North Carolina'daki deniz piyadeleri üssü Camp Lejeune'de açıklaması bekleniyor. Obama'nın buradaki konuşmasını yerel saatle 11.45'te (TSİ 18.45) yapacağı belirtiliyor.

Irak'taki muharebe gücünün görevi sona erse bile 35 bin ila 50 bin civarında bir gücün Irak'ta kalacağı kaydediliyor. Bu gücün de, Iraklı askerlerin eğitiminin, hazırlığının sürdürülmesi, vilayet imar ekipleri ile uluslararası projeleri ve diplomatik personelin korunması görevini üstleneceği ifade ediliyor.

ABD'nin Mart 2003 yılında başlayan Irak savaşında 4251 Amerikan askeri hayatını kaybetti. Bu süre zarfında kaç Iraklının öldüğü kesin olarak bilinmiyor, ancak bu rakamın onbinlerce olduğu, hatta 100 binin üzerinde olabileceği savunuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title