Haberler

İngiltere'de Kraliyet Ailesinin Masrafları Arttı

İngiltere'de Kraliyet Ailesinin, Geçen Sene 40 Milyon Sterlinlik (80 Milyon Dolar) Harcama Yaptığı Bildirildi.

İngiltere'de kraliyet ailesinin, geçen sene 40 milyon sterlinlik (80 milyon dolar) harcama yaptığı bildirildi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, kraliyet ailesinin Mart 2007'yle Mart 2008 arasındaki harcamaları önceki mali yıla göre yüzde 2 arttı. Saray, artışa gerekçe olarak yurt dışı seyahat masraflarıyla bakım maliyetlerinin artmasını gösterdi. Açıklamada, kraliyet ailesinin harcamalarının İngiltere'de kişi başı 66 peniye denk geldiği kaydedildi. Kraliyet ailesinin harcamalarının vergi mükelleflerine maliyetinin çok az olduğunu açıklayan Saray yetkilileri, maliyetin "1 litre süt ya da internetten indirilen bir MP3'ten az olduğu" şeklinde yorum yaptılar.

Kraliyet ailesi karşıtları ise saray harcamalarının yüksekliğine sert bir şekilde tepki gösterdi. Karşıt gruplardan Republic Friday, kraliyet harcamalarında reforma gidilmesini istedi. Grup sözcüsü Graham Smith, "Kredilerde yaşanan krizden dolayı insanlara habire kemer sıkmaları çağrıları yapılırken, kraliyet ailesi her geçen gün ellerini vergi mükelleflerinin cebine daha çok sokuyor" dedi. Smith, Kraliçe'ye bir maaş bağlanmasını ve kraliyet ailesine de diğer hükümet birimleri ve kamu kurumlarında olduğu gibi belli bir bütçe tahsis edilmesi gerektiğini savundu.

(DPA-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title