Haberler

İngiliz Polisinin Raporuna Müslüman Polislerden Sert Tepki

İngiliz Polis Teşkilatı'nın Kendisi İçin Hazırlattığı Bir Rapordan,"Müslüman Polisler Rüşvet Almaya Daha Yatkındır" Sonucu Çıkınca Siyahi Ve Müslüman İngiliz Polisler Raporu"Irkçı" Olarak Değerlendirdi.

İngiliz Polis Teşkilatı içinde hazırlanan bir rapordan, "Müslüman polisler rüşvet almaya daha yatkındır" sonucu çıkınca siyahi ve Müslüman İngiliz polisler raporu "ırkçı" olarak değerlendirdi.

İngiliz polisi bugünlerde gizli bir belge ile çalkalanıyor. İngiliz Guardian gazetesinin ele geçirdiği belgede, Asyalı polislerin, özellikle de Pakistanlı Müslüman polislerin, ailelerine ve sülalelerine yardım konusunda büyük baskı altında oldukları ve bu yüzden rüşvet ve kanunsuz hareketler gibi suçlara daha yatkın olduğu iddia edildi. Raporda ayrıca Asyalı polisler için rüşvet karşıtı eğitim programları düzenlenmesi önerildi.

Gazete, İngiliz polisine bağlı Profesyonel Standartlar Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu raporun polis içindeki azınlıklar arasında "ırkçı bir rapor" olarak nitelendirildiği ve sert bir tepki ile karşılandığını belirtti.

Guardian, söz konusu raporun İngiliz Polis Teşkilatı ile Müslüman toplum arasında güvenin sağlanmasına oldukça ihtiyaç duyulan dönemde hazırlandığına dikkat çekti.

GÜVEN BUNALIMI

Gazeteye konuşan, ancak adı açıklanmayan bir Müslüman polis, "(Polis teşkilatı) kendi Müslüman polislerine güvenmezken nasıl Müslüman topluma giderek 'bize güvenin' diyecekler" dedi.

Söz konusu raporun son halinin yayınlanmadığı, ancak ilk kopyasının siyahi, Hindu, Sih ve Müslüman polis yetkililerine gösterilmesinin ardından gelen sert tepkiler nedeniyle biraz yumuşatılacağı belirtiliyor.

İngiltere'de Metropolitan Teşkilatına bağlı 31 bin polis memuru olduğu ve bunların 2 bin 170'inin azınlıklardan oluştuğu, teşkilatta 300 kadar da Müslüman polisin bulunduğu bildirildi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title