Haberler

İngiliz Parlamentosunda "Türkiye, AB ve Göç Sorunu" Paneli

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı (AKPM) ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, "Türkiye, PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye'nin güvenlik kaygıları AB'ninkinden çok daha yüksek." dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı (AKPM) ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, " Türkiye, PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye'nin güvenlik kaygıları AB'ninkinden çok daha yüksek." dedi.

Küçükcan, Londra merkezli sivil toplum kuruluşları, British Institute of Turkish Affairs (BITAF) ve Centre on Religion and Geopolitics tarafından düzenlenen, " Türkiye, AB ve Göç Sorunu" başlıklı panelde, sığınmacıların, Türkiye ve Avrupa'nın ortak sorunu olduğunu, çözümün de ortak olması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile AB arasında sığınmacılara ilişkin yapılan anlaşmanın olumlu sonuçlar vermeye başladığını anlatan Küçükcan, "Ege ve Akdeniz'de bugüne kadar 5 bin civarında sığınmacı hayatını kaybetti. AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanmaya başlamasından bu yana ölen yok. Nisan ayında Ege Denizi'ni geçmeye çalışan sığınmacı sayısı 100'ün altına düştü." diye konuştu.

AB'nin Türkiye'ye sağlayacağı vize serbestisi ile ilgili kriterlerin de Türkiye tarafından karşılandığını anlatan Küçükcan, birliğin Türkiye'den terör tanımını daraltmasına yönelik talebinin ise net olmadığını bildirdi.

AB'nin Paris ve Brüksel saldırılarını takiben terörü başlıca kaygıları arasına aldığını dile getiren Küçükcan, "Bu konuda ortak bir politika olmalı. Türkiye PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye'nin güvenlik kaygıları AB'ninkinden çok daha yüksek." şeklinde konuştu.

AB'nin Kürtler ile terör örgütü PKK arasındaki farkı görmesi gerektiğini vurgulayan Küçükcan, "Eğer PKK'nın yaptıklarına suskun kalırsanız, bu dolaylı olarak bu eylemleri yücelttiğiniz anlamına gelir." dedi.

Küçükcan, İngiliz BBC'nin PKK ile ilgili haberlerindeki yaklaşımla ilgili yorumunun sorulması üzerine, "Sadece iki soru sormak istiyorum. BBC IRA'ya da aynı şekilde yaklaşabilir miydi? Bugün DAEŞ'i de PKK'yı haberleştirdiği gibi haberleştirebilir mi? Burada açık bir sınır var. Şiddetin söz konusu olduğu yerden ifade özgürlüğünden söz edemezsiniz." yanıtını verdi.

İngiltere'nin İrlanda Cumhuriyet Ordusuna (IRA) karşı aldığı önlemleri bu ülkede yaşadığı yıllarda yakından takip ettiğini anlatan Küçükcan, "İngiliz medyasında IRA bayrağının renklerine yer verilmesi bile yasaktı." dedi.

İngiliz İşçi Partisi milletvekili John Woodcock'ın ev sahipliğinde, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında gerçekleştirilen paneli İşçi Partisi milletvekili Madeleine Moon ile Muhafazakar Parti milletvekili Edward Garnier de izledi. Panelde Küçükcan'ın yanı sıra gazeteci Ceren Kenar da konuşmacı olarak yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Talip Küçükcan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title