Haberler

İmam Hatip Mezunlarından Tanzanya'ya Su Kuyusu

Adıyaman’da İmam Hatip mezunları tarafından Tanzanya’da su kuyusu açılması için 23 bin 460 TL para teslim edildi.

Adıyaman'da İmam Hatip mezunları tarafından Tanzanya'da su kuyusu açılması için 23 bin 460 TL para teslim edildi.

Adıyaman İmam Hatip 97 mezunları topluluğu, Tanzanya'da su kuyusunun açılması için İHH Adıyaman Şube Başkanlığını ziyaret etti. İmam Hatip mezunları arasında toplanan 23 bin 460 TL para İHH Adışaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş'a teslim edildi. Tanzanya'da, su kuyusunun açılması için verdikleri desteğin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İmam Hatip mezunlarından Mehmet Akıncı, " Afrika'da su ihtiyacı olan Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla İHH'nın öncülüğünde içme suyu kuyularının kazıldığı söylendi. Bizde böyle bir çalışmaya destek vermek istedik. Sağ olsun bütün arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar Allah rızası için destek olmaya çalıştılar ve kendi aramızda topladığımız paraları İHH'ya teslim ettik. Gerçekten Afrika'da, çok mağdur insanlar var. Gerek su olsun gerekse de yemek ihtiyacı olsun bizler ümmet bilinciyle bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı. İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş ise, "Arkadaşlarımız şuanda çok anlamlı bir çalışmaya imza atmış durumdalar. Biliyorsunuz ki İHH 142 ülkede farklı çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalardan bir tanesi de su kuyusu çalışmasıdır. Afrika'da, kuraklığın olduğu bölgeler var. Burada bulunan insanlar su bulabilmek için 5-6 kilometre hatta daha fazla yol katlederek su temin etmeye çalışıyorlar. İHH olarak Afrika'da, kuraklığın aşırı olduğu bölgelerde su kuyuları açıyor. Şimdi İmam Hatip 97 mevzunu arkadaşlarımızda böyle bir hayır işine duyarsız kalmayıp bu konuda katkı sunmak istediler. Şuan Adıyaman İHH olarak bizim aracılığımızla Tanzanya'da bir su kuyusu açacaklar, inşallah onun projesini yaptık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplanan 23 bin 460 TL para, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş'a, teslim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Tanzanya Afrika Akkuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title