Haberler

İlhan Olmasa Felç Olabilirdim

1972 Yılında Film Çekimi Sırasında Attan Düşerek Sakatlanan Türkan Şoray, Nihat İlhan'a Teşekkür Etti.

1972 YILINDA FİLM ÇEKİMİ SIRASINDA ATTAN DÜŞEREK SAKATLANAN TÜRKAN ŞORAY, NİHAT İLHAN'A TEŞEKKÜR ETTİ.

1972 yılında Elazığ'da 'Cemo' filmini çekimleri sırasında attan düşerek boynundan sakatlanan Türkan Şoray, kendisini tedavi eden emekli tabib general Nihat İlhan için, 'Benim hayatımda çok büyük bir rol oynadı. Gecikmiş olsa da teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

24 Aralık 1963 yılında Rumlar tarafından eşi ve çocukları katledilen, tuğgenerallikten emekli Dr. Nihat İlhan'ın, Türkan Şoray'ın hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Yaklaşık 40 yıl önce film çekimleri sırasında attan düşerek yüzü, gözü parçalanan Türkan Şoray, boynunun İlhan sayesinde kırılma tehlikesini atlattığını söyledi. 'Nihat İlhan olmasaydı felç olabilirdim' diyen Şoray, yaşadığı olayı şöyle anlattı: 'Beni hemen Devlet Hastanesi'ne götürdüler ve direk ameliyathaneye aldırlar. Boyun ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Boyun kemiği kopmak üzereymiş. Başhekim bir saniye bile kımıldamamam gerektiğini söylemiş. O anda bir saniyelik bir hareket bile benim felç olmama hatta ölmeme sebep olabilirdi. Hürriyet gazetesinin gönderdiği özel uçak Elazığ'dan İstanbul'a döndüm. Doktoru görme şansım olmadı. Oranın başhekimi sedyenin altına girerek dengede kalmamı sağladı. Uçağın koltuklarını söktüler. İstanbul'da Hayat Hastanesi'nde 1 ay boyunca hiç kımıldamadan kemiğin kaynamasını bekledim. Kemiğin düzgün kaynaması için de boynuma 11 kilo ağırlık asıldı.'

Şoray, sözlerine şöyle devam etti: 'Belki geçikmiş bir teşekkür ama imkanım yoktu. Tam olarak da emin değildim. Zaten onun acısını da hepimiz toplum olarak paylaştık. Kıbrıs'a gidip evini dolaştım. Yaşadıklarına karşı bu kadar güçlü bir insanın benim tedavimde önemli bir yerinin olması da çok anlamlı. Benim hayatımda çok büyük bir rol oynamış. Kendisine şükranlarımı sunuyorum'

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title