Haberler

İl Başkanları, İtfaiye Çalışanları İçin Ortak Hareket Edecek

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda Yaşanan Çalışma Saatiyle İlgili Sıkıntının Ortak Bir Yol Bulunarak Çözülebileceğini Söylerken, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da Yönetmeliğe Göre Hareket Edildiğini, İtfaiye Çalışanlarını Memnun Edecek Orta Yolun Bulunacağını Belirtti.

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda yaşanan çalışma saatiyle ilgili sıkıntının ortak bir yol bulunarak çözülebileceğini söylerken, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da yönetmeliğe göre hareket edildiğini, itfaiye çalışanlarını memnun edecek orta yolun bulunacağını belirtti.

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'nin ve Bursa'nın sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Kömbe, "Bu sıkıntıları yöneticiler olarak yerelde asgariye indirmemiz gerekiyor. Bunlardan birisi de İtfaiye Daire Başkanlığı'nda yaşanan 24 saat çalışıp 48 saat dinlenme kuralının, 24 saat çalışıp 24 saat dinlenme olarak değiştirilmesinden sonra gelişen bir süreç yaşandı. Başkan Sedat Yalçın'ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in bu konuyu grubumuzla görüşeceğine inandığım için ziyaret gerçekleştirdim. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde hem yangın söndürme, hem de çavuş ve onbaşıyla ilgili bölümler var. Başkan bunlarla ilgili yönetmeliği inceletecektir. Yönetmeliğin inceletilmesinden sonra ortak bir görüşün olaşacağına inanıyorum. Başkan Şahin'in bu sorunu çözeceğine de yürekten inanıyorum. O akıl ve irade Sedat ve Hikmet başkanda var. Daire Başkanlığı'nda çalışan arkadaşlar hiç merak etmesin. En kısa sürede başkanların grubumuzla yapacağı görüşmeden sonra sorunun çözüleceğine inanıyorum" dedi.

Konunun bağırıp çağırmayla halledilemeyeceğini vurgulayan Kömbe, "Kamu-Sen'e de buradan çağrıda bulunuyorum. Ortak bir akılla ve İtfaiye Daire Başkanlığı'nın genel sözleşmesiyle ilgili değişiklikler gerekiyorsa zaten yapılacaktır. Daire Başkanlığı'nı ziyaret ettiğimde orada çalışanların da ortak bir akılla hareket ettiğini gördüm. Onlar da çözümden yana. 150 personelin 50-60 tanesinin yangın söndürme gibi önemli işlerde bulunduğunu tespit ettik. Bu olayı bağırıp çağırmadan, aileleri ve çocukları işin içine çekmeden çözebiliriz. 50-60 kişiyi, pasif işlerde bulunan personelle aynı tutamazsınız" diye konuştu.

Bursa itfaiyesinin artık yaşlandığını da hatırlatan Kömbe, en son 1998 yılında personel alımı yapıldığını, gençleştirme çalışmasının Bursa içinde önemli olduğunu sözlerine ekledi. İl Başkanı Sedat Yalçın ise kamu ve özel sektörün verimliliği ön plana çıkarttıklarını, özellikle kamu kurumlarında verimsizlik gözlediklerini kaydetti. Kamunun yeniden yapılandırılmmasıyla ilgili projenin de arkasında bunun yattığını işaret eden Yalçın, "Çağın gerektirdiği değişiklikleri yapıyoruz. Özel sektör mantığını, kamuya adapte etmek istiyoruz. Bu konuda Anavatan Partisi de farklı düşünmüyordur. 2006 yılının 10. ayında itfaiyeyle ilgili yeni bir yönetmelik çıktı. Bu yönetmeliğe uyma mecburiyeti var. Oradaki yükümlülükleri inceleteceğiz. İtfaiye çalışanlarının çalışma saatleriyle ilgili düzenlemeler var. Bana pratikte sorun yaşandığı intikal ettirildi. 24 saat çalışıp, 48 saat dinlenmesi durumunda itfaiye çalışanlarının adapte olmakta sorun yaşadığı söylendi. 48 saatlik dinlenmeyi de farklı aktivitelerde bulunarak geçiriyorlar. Bunları karşılıklı mutabakat içinde değerlendireceğiz. Konuyu Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e taşıyacağız. İnşallah çalışanları memnun edecek bir orta yol buluruz. Bu ziyaretler çözüme vesile olacaktır" şeklinde konuştu.

(OMR-OMR) 29.05.2008 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title