Haberler

İHYA-DER Yöneticilerine Verilen Ceza

Elazığ İHYA Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneğinin üye ve yöneticilerine verdiği cezanın Yargıtay tarafından onanması, Şırnak'ın Cizre ilçesinde protesto edildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İHYA Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneğinin üye ve yöneticilerine verdiği cezanın Yargıtay tarafından onanması, Şırnak'ın Cizre ilçesinde protesto edildi.

Cizre'de Mustazaf-Der üyeleri Orhan Doğan Caddesi'ne toplanarak verilen cezayı protesto etti. Mustafaz-Der yöneticisi Abdullah Kurami hazırlanan açıklamayı okudu. Kurami, toplumun her kesimi ile helalleşmelerin yapıldığı, paket paket açılımların gerçekleştirildiği bir dönemde İslami sivil toplum kuruluşlarına yapılan üvey evlat muamelesinin çok manidar olduğunu söyledi.

Bu cezanın İHYA-DER'e verilmediğini belirten Kurami "Bu ceza tüm topluma verilmiştir. Peygamberi seven milyonlara, İsrail zulmüne karşı çıkan tüm insanlara verilmiştir" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title