Haberler

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Koç'tan Okul Öncesi Eğitim Değerlendirmesi

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Türkiye'de Son 5 Yıldır Okul Öncesi Eğitim Konusunda Önemli Gelişmeler Olduğunu Belirterek, "Daha Önce Yüzde 5'lerde Olan Okul Öncesi Eğitim Oranı, Şu Anda Çok İyi Seviyeye Geldi. Bu, Türkiye'nin Gelişimi Acısından Çok Önemlidir. Gelişmiş Ülkelerde Olduğu Gibi Türkiye'de Okul Öncesi Eğitimin Önce Yüzde 50'lere, Daha Sonra Yüzde 90'lara Çıkması Gerek...

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Türkiye'de son 5 yıldır okul öncesi eğitim konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirterek, "Daha önce yüzde 5'lerde olan okul öncesi eğitim oranı, şu anda çok iyi seviyeye geldi. Bu, Türkiye'nin gelişimi acısından çok önemlidir. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de okul öncesi eğitimin önce yüzde 50'lere, daha sonra yüzde 90'lara çıkması gerekiyor. Gelecekte güneşte yerimizin çok iyi olmasını istiyorsak, okul öncesi eğitimde de yüzde yüzlere ulaşmamız gerekiyor" dedi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Özel Okullar Birliği'nce Antalya'da düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitimi' ve 'Öğretmen Eğitimi' konulu sempozyuma katıldı. Koç, burada yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Gelecekte güneşte yerimizin çok iyi olmasını istiyorsak, Türk milletine çok iyi hizmetler yapmak istiyorsak, okul öncesi eğitimde yüzde yüzlere ulaşmamız gerekiyor" diye konuştu. Türkiye'de okul öncesi eğitimin gelişmesi açısından fikir birliği yapıldığını belirten Koç, önümüzdeki yıllarda okul öncesi eğitimin önce yüzde 30'lara daha sonra da yüzde 50'lere kadar yükseleceğini söyledi.

Türkiye'de okul öncesi eğitimin tam anlamıyla bilinmediğine işaret eden Koç, okul öncesi eğitimde öğretimin olmadığını, okul öncesinde tamamıyla eğitim olduğunu vurguladı. "Okul öncesi eğitimde yavrularımızın sosyalleşmesi vardır. Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme olgusu vardır" diyen Koç, okul öncesi eğitimde bireylerin kendi ihtiyaçlarını küçük yaşta karşılamalarını öğrenmeleri, kişiliğin oluşması ve toplumsallaşma bakımından altyapı oluşturma çalışmalarının olduğunu ifade etti.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALAN GENÇLER DAHA BAŞARILI OLUYOR"

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul öncesi eğitim alanların ilköğretim ve liselerde daha başarılı olduğuna dikkat çekerek, "Okul öncesi eğitim alanlar diğer öğrencilere oranla daha başarılı oluyor. Okul öncesi eğitim aynı zamanda sosyalleşmedir. İnsani değerlerin, ahlaki değerlerin, toplumun örf ve adetlerinin çocuklarımıza kavratılmasıdır. Kişilik oluşumu da buradan başlıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de özel okullar konusuna da değinen Koç, özel okulların eğitim kalitesini önemli ölçüde artırdığını belirterek, gelişmiş ülkelerde, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde özel okullara eğitimin daha kaliteli olması açısından önem verildiğini söyledi. Özel okulların resmi kurumların haricinde kendi başına hareket eden ve kendi bildiğini sergileyen kurumlar olmadığının altını çizen Koç, "Türkiye'de özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatında hizmet veren kurumlardır. Özel eğitim kurumlarının başarısına da bakıldığında çok yüksek bir oranda olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz senelerde Öğrenci Seçme Sınavı'na giren öğrencilerin yüzde 50'si özel okullardan çıktı" dedi.

İHLAS EĞİTİM KURUMLARI'NDAN ÜNİVERSİTE BAŞARISI

İhlas Eğitim Kurumları'ndan geçen yıl Öğrenci Seçme Sınavı'na giren öğrenci ortalamasının yüzde 83 olduğunu kaydeden Koç, bu oranın Türkiye'nin çok iyi eğitim veren okullarının bile üzerinde olduğunu söyledi. "Özel eğitim kurumları bir ülkenin vazgeçemeyeceği eğitim kurumlarıdır" diyen Koç, özel eğitim kurumlarının gerek sınıf mevcutları bakımından gerekse fiziki koşulları ve teknik donanımları bakımından vazgeçilmesi mümkün olmayan eğitim kurumları olduklarını kaydetti. Gelişmiş ülkelerde de özel eğitim kurumu oranlarının yüzde 25 olduğuna işaret eden Koç, "Özel eğitim kurumları Türkiye'nin geleceğinde çok ciddi çalışmalar yapacak. Özel eğitim kurumları Türkiye'nin başarılarına katkı yapacak kurumlar olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu. Koç, özel eğitim kurumlarının birçok alanda başarılı olmasının nedeninin fiziki ortam, rehberlik sistemi ve eğitime verilen önemden kaynaklandığını söyledi.

İHLAS EĞİTİM KURUMLARI HİZMET İÇİ SEMİNERLERİ

İhlas Eğitim Kurumları'nın hizmet içi eğitime de büyük önem verdiğini kaydeden Koç, İhlas Eğitim Kurumları'nın haftalık, aylık ve yıllık olmak üzere hizmet içi eğitim seminerleri düzenlediğini anlattı. Hizmet içi seminerleri düzenleyerek öğretmenlerin alan bilgilerinin daha iyi seviyeye gelmesini hedeflediklerini belirten Koç, teknik olarak iyi bir öğretmen olmak için öğrenciye verilmesi gerekenleri verme ve rehberlik eğitim yapabilme konusunda eğitimler verildiğini dile getirdi. Koç, resmi kurumlardan olan öğretmenlerin de hizmet içi eğitim seminerlerinden yararlanabildiklerini belirterek, "Öğretmenlik mesleğinin en kıymetli meslek olduğunu inancıyla çalışıyoruz. Özel eğitim kurumları başarısında hizmet verme konusunda her geçen gün daha iyiye gitmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

(DUY-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title