Haberler

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan:

Altyapı Kuruluşlarının Kazılar Esnasında Bazen Doğalgaz Hatlarına Zarar Verdiğine Dikkat Çeken Genel Müdür Bilal Aslan, Bundan Böyle Doğal Gaz Hatları Üzerindeki Kazıların İş Makineleriyle Yapılamayacağını Bildirdi.

Altyapı kuruluşlarının kazılar esnasında bazen doğalgaz hatlarına zarar verdiğine dikkat çeken Genel Müdür Bilal Aslan, bundan böyle doğal gaz hatları üzerindeki kazıların iş makineleriyle yapılamayacağını bildirdi.

Aslan konu hakkında yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi'nin (AYKOME) 22 Mayıs 2008 tarihinde 2008/3 sayılı kararı uyarınca artık doğalgazlı sokak ve caddelerde, bundan böyle hatlarımızın üzerindeki kazılar kesinlikle iş makinesiyle yapılamayacak. Karara göre muayene çukuru açıldıktan sonra kazıya mutlaka elle devam edilecek" dedi.

Kararın, tüm altyapı kuruluşlarını bağladığını belirten İGDAŞ Genel Müdürü, doğalgaz hatlarının güvenliği açısından böyle bir kararın alınmasının son derece isabetli olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti: "Maalesef bazen bu konuda ihmalkar davranılıyor ve iş makinesiyle yapılan kazılarda doğalgaz hatlarımız deliniyordu. Bu kararla, tüm kuruluşlar bundan böyle sokaklarda kazı yaparken çok daha fazla dikkatli olacaklar".

İstanbullulara 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sunulan doğalgaz hizmetinde en önemli unsurun güvenlik olduğunu söyleyen Bilal Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'un tamamına yakınında doğalgaz şebekesi var. Bu nedenle kurumlar belediyeden kazı ruhsatı almalı ve altyapı kazı çalışmalarına başlamadan önce de mutlaka 187 Doğalgaz Acil Hattı'na haber vermeliler. İGDAŞ teknik elemanlarınca doğalgaz hatlarıyla ilgili güzergah ve harita bilgileri verilmeden çalışmalara başlanılmamalı, hatlarımız üzerinde kesinlikle iş makineleriyle kazı yapılmamalı." Genel Müdür ayrıca kurumların yanı sıra bazen vatandaşların da kendi imkanlarıyla sokaklarında kazı yaptıklarını vurgulayarak, "Maalesef bazı vatandaşlarımız da kendi başlarına sokaklarında kazı yaparak tehlikeli durumlara sebebiyet verebiliyorlar. Kimseye haber vermeksizin yaptıkları kazılarda, hatlarımız zarar görüyor. Bu tür eylemlerden uzak durulması gerekiyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyden önemlidir. Bu yüzden herkesin daha dikkatli olması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

(ERÖ-ERÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title