Haberler

İdil Biret ve Ayla Erduran'a "Onur Ödülü"

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İksv) Düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinin Açılışında, Devlet Sanatçıları İdil Biret ve Ayla Erduran'a 'Onur Ödülü' Verildi.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinin açılışında, devlet sanatçıları İdil Biret ve Ayla Erduran'a ''Onur Ödülü'' verildi.

Aya İrini Müzesindeki açılış gecesinde konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, İstanbul'da henüz çağdaş koşulları içeren bir konser salonu bulunmadığını söyledi.

Eczacıbaşı, ''İlk İstanbul Festivalinden bu yana konserlerin büyük bölümünü, bugün içinde bulunduğumuz Aya İrini'de gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle, Aya İrini'yi 4. yüzyılda yaptıran İmparator Constantinus'u ve kiliseyi camiye çevirmeden olduğu gibi bırakan Fatih Sultan Mehmet'i selamlıyoruz. Başka bir deyişle, bu iki devlet adamı yıllardır en büyük mekan sponsorlarımız olmayı sürdürüyorlar'' diye konuştu.

Açılış gecesinde, devlet sanatçıları Ayla Erduran ile İdil Biret'e ''Onur Ödülü'' verilirken, İstanbul Valisi Muammer Güler'e de festivale katkılarından dolayı Eczacıbaşı tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Festivalin ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'', İngiltere'de yaşayan klasik müzik bestecisi Sir John Tavener'e, Aya İrini'de 22 Haziran'da gerçekleştirilecek ''Allah'ın Güzel İsimleri'' adlı konser öncesinde verilecek.

Açılış gecesinde İdil Biret, Bach'ın iki piyano konçertosunu yorumlarken, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Özcan Ulucan, Çağ Erçağ ve Atilla Aldemir gibi sanatçıların yer aldığı orkestra da Ayla Erduran ile birlikte konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title