Haberler

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil: "Türkiye'de Tüm Avrupa'da Yakalanan Uyuşturucu Maddenin 2 Katı...

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil: "Türkiye'de tüm Avrupa'da yakalanan uyuşturucu maddenin 2 katı uyuşturucu madde ele geçirildi"TOKAT - İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, İZDES toplantısı için geldiği Tokat'ta bakanlık olarak uyuşturucu ile yaptıkları mücadeleye değindi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil: " Türkiye'de tüm Avrupa'da yakalanan uyuşturucu maddenin 2 katı uyuşturucu madde ele geçirildi"

TOKAT - İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, İZDES toplantısı için geldiği Tokat'ta bakanlık olarak uyuşturucu ile yaptıkları mücadeleye değindi. Erdil; Türkiye'nin geçtiğimiz yıl Avrupa'nın tüm ülkelerinde toplanan uyuşturucuların 2 katı uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi toplantılarının sonuncusu Tokat'ta gerçekleştirildi. Tokat Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen İZDES toplantısı sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Vali Dr Ozan Balcı'nın da katılımlarıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye'nin uyuşturucu ile verdiği kararlı mücadele ile dünyanın 6'ıncı devleti olduğuna vurgu yapan Bakan Yardımcısı Erdil; ülke genelinde yapılan operasyonlarla geçtiğimiz yıl Avrupa'nın tüm ülkelerinde toplanan uyuşturucuların 2 katı uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Erdil: "Sayın Bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve iradesiyle uyuşturucu mücadelesinde, uyuşturucu malzemelerine ilişkin çok yüksek operasyon kapasitesi ortaya konuldu. Bu geçen 1 yılda Avrupa'da toplanan toplam uyuşturucu materyallerinin 2 katı malzeme topladı Türkiye tek başına. Eroin, esrar, sentetik uyuşturucular bu malzemeler. Bu malzemelerden Türkiye Avrupa'nın bütün ülkelerinde toplananın 2 katı topladı. Malzeme toplama kapasitesinde ve uyuşturucu ile mücadele kapasitesinde Türkiye dünyada 6'incı sırada. Sadece geçen yıl 180 bin operasyon yapıldı. Bildiğiniz gibi Türkiye'de rekor düzeyde eroin yakalama operasyonları var. Bugün İstanbul'da 800 kilo, bundan bir hafta önce Erzurum'da 1 buçuk ton yani bin 530 kilogram eroin, toplamda 22 ton sadece eroin yakalandı geçen bir yılda. Bu konuda Türkiye ilgili çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek. Çünkü uyuşturucu önemli bir sorun. Bütün dünyada önemli bir sorun, Türkiye'nin de sorunu. Uyuşturucu aynı zamanda Türkiye'de uyuşturucu ticareti yoluyla terörü finanse ediyor. PKK terörünü finanse ediyor. Onun için Türkiye için uyuşturucu ile mücadele daha bir önemli. Çocuklarımızın ve geleceğimizin sağlığını sağlamanın ötesinde" şeklinde konuştu.

Basın toplantısı sonrasında Bakan Yardımcısı Erdil, İZDES toplantıları çerçevesinde düzenlenen ikinci bir toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title