Haberler

Hükümetten 17 Şehit Açıklaması

Güncelleme:

Siirt'in Pervari ilçesinde 17 askerin şehit olmasına ilişkin Hükümetten ilk açıklama geldi.

Başbakan Vekili Bekir Bozdağ, Pervari'de 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin, "Aldığımız ilk bilgiler; havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma nedeniyle düşme olduğu şeklinde. Ancak bunun araştırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor" dedi.

Bozdağ, TBMM'de Batı Trakya İskece Türk Birliği heyetini kabulü öncesinde gazetecilerin, Pervari'de 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin sorularını yanıtladı.

"7.25 SIRALARINDA DÜŞTÜ"

Siirt'ten gelen haberin bütün milletin yüreğini dağladığını ifade eden Bozdağ, Siirt'ten operasyon için Mehmetçikleri taşıyan helikopterin 07.25 sıralarında hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle kaza sonucu düştüğünü, olayda 17 askerin şehit olduğunu söyledi.

Bozdağ, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve millete başsağlığı diledi.

"CANINI FEDAYA HAZIR 75 MİLYON İNSAN VAR"

Türkiye'nin terörle mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini vurgulayan Bozdağ, "Bu ülke için canını fedaya hazır 75 milyon insan var. Bu mücadele bundan sonra da devam edecek. Bunu herkesin bilmesi ve anlaması lazım" dedi.

Devletin bütün ilgili birimlerinin konunun üzerinde olduğunu, komutanlar, bakanlar, valiler ve bölgedeki görevlilerin duyulduğu andan itibaren hassasiyetle olayın üzerinde durduğunu belirten Bozdağ, kaza yerine ve şehitlere ulaşıldığını kaydetti.

"İNİŞ SIRASINDA KAYAYA ÇARPTI"

Bozdağ, olayın kaza olduğunun netleşip netleşmediğinin sorulması üzerine,

"Aldığımız ilk bilgiler, havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma nedeniyle düşme olduğu yönünde. Ancak bunun araştırılması gerekiyor ve bu konuda araştırmalar devam ediyor" diye konuştu.

Bozdağ, törenle ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, çalışmalar bitince kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

"GEREKİRSE BİZ DE GİDECEĞİZ"

Bölgeye gidip gitmeyeceği sorusu üzerine Bozdağ, devletin bütün birimlerinin çalışmalarını devam ettirdiğini, kaza yerine ve şehitlere ulaşıldığını, bir kısmının Siirt merkeze intikallerinin devam ettiğini kaydetti. Orada gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklamaların yapılacağını belirten Bozdağ, "Bizler de gerekirse gideceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Batı Trakya Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title