Haberler

Hükümet Fındık Üreticisinin Gönlünü Alacak

Hükümet, Fındık Üreticinin Gönlünü Almak İçin Harekete Geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fındığa Verilecek Fiyatın Yarın Bakanlar Kurulu'nda Belirleneceğini Açıkladı.

AKP fındığa iyi fiyat verme vaadiyle 2002 seçimlerinde Ordu'dan yüzde 41.50 oy alarak 5 milletvekili çıktı. Ancak geçen yıl 3 YTL'ye kadar gerileyen fındık fiyatları ve buna tepki gösteren vatandaşlara yönelik güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle bölgede AKP'ye yönelik tepkiler arttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fındığa verilecek fiyatın pazartesi günü Bakanlar kurulu'nda belirleneceğini açıklarken, Hükümet Ordu'da kaybettiği oyları yeniden kazanmayı hedefliyor.

Hükümet, fındığın kilosunu üç yıl önce 6 YTL'ye sonra 7.5 YTL'ye çıkardı. Fiskobirlik üreticiye aldığı fındığın parasını ödeyemeyince fiyatlar 3 YTL'ye kadar geriledi. Fındık fiyatlarında beklediğini bulamayan Karadenizli üretici Ordu'da 9 saat yol kesti. Bu olayın ardından da

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun talimatı ile güvenlik güçlerinin sert müdahalesi geldi. Fındık fiyatları ve yaşanan bu gerginlikler Ordu'da 5 milletvekili çıkaran AKP Hükümeti'ne yönelik tepkileri artırdı. AKP, 2002 seçimlerinde fındığa iyi bir fiyat vereceği vaadiyle yüzde 41.50 oy toplamıştı. AKP'yi yüzde 15.75 ile CHP, yüzde 12.62'yle DYP, yüzde 9.90'la MHP; yüzde 6.93'le ANAP ve yüzde 6.37 ile de Genç Parti izlemişti. Bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri 22 Temmuz seçimleri öncesinde AKP oylarında önemli bir düşüş olduğunu, MHP oylarında sıçrama, CHP'de de artış olduğunu belirtirken, Hükümet bu tabloyu değiştirmek için atağa geçti.

Bakanlar Kurulu 9 Temmuz'da yapacağı toplantıda fındık fiyatlarını öncelikli gündem maddesi olarak ele alacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title