Haberler

Horasan 2. Kültür ve Sanat Festivali

Horasan 2.Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Horasan 2. Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Horasanbaba Türbesi'nde, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan festivale, Kaymakam Emre Çınar, Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Karayazı Kaymakamı Murat Özdemir, Karaçoban Kaymakamı Turgay Gülenç ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında vatandaşlara yemek ikram edildi ve Yarış Yolu'nda at yarışı düzenlendi.

Belediye Başkanı Bastem, burada yaptığı konuşmada, çeşitli etkinliklerle kutladıkları festivalin iki gün boyunca süreceğini söyledi.

Bu tür etkinliklerin halkı kaynaştırdığına değinen Bastem, "İlçemizi kültürel ve sanatsal etkinliklerle de adından söz ettirmeyi amaçlıyoruz. Yeni etkinliklere sizlerle birlikte imza atmak dileğiyle keyifli bir festival haftası dilerim" dedi.

Etkinlik kapsamında 8 atın katılımıyla yapılan at yarışında, Mehmet Kaya'nın sahip olduğu at birinci, Mehmet Karadeniz'in sahip olduğu at ikinci ve Dursun Koç'un sahip olduğu at ise üçüncü oldu.

Birincilik ödülü bin 900 lira Kaymakam Çınar, ikincilik ödülü bin 400 lira Karaçoban Kaymakamı Gülenç ve üçüncülük ödülü 900 lira ise Karayazı Kaymakamı Özdemir tarafından at sahiplerine verildi.

Muhabir: Hüseyin Dağ / Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Muharrem Aksakallı - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Abdulhatem Bastem Murat Özdemir Karayazı Horasan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title