Haberler

Hollanda Hengole Belediyesi'nden Yozgat'a Ziyaret

Yozgat Belediyesi'nin Hollanda'ın Hengole Belediyesi ile Kardeş Belediye Olma Çalışmaları Sürecinde Hollanda'dan Bir Heyet Yozgat'a Geldi.

Yozgat Belediyesi'nin Hollanda'ın Hengole Belediyesi ile kardeş belediye olma çalışmaları sürecinde Hollanda'dan bir heyet Yozgat'a geldi.

Yozgat Belediyesinin Hollanda'nın Hengole Belediyesi ile kardeş belediye olma çalışmaları çerçevesinde Hengole belediyesinden bir heyet Yozgat'a geldi. Hollanda Belediyesi’nden gelen heyet, önce Yozgat Valisi Amir Çiçek'i daha sonra da Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 8-12 Mart tarihleri arasında Hollanda Yozgatlılar Derneği'nin daveti üzerine Yozgat'tan oluşturulan bir heyetle Hollanda'ya gittiklerini hatırlatarak, "Hollanda gezimizde Yozgatlıların yoğun bir şekilde yaşadığı Hengole belediyesini ziyaret etmiş, Hengole Belediyesi ile Yozgat Belediyesini, kardeş belediye yapmak istediğimizi ilettik. Hengole belediye başkanı ve meclis üyeleri de yaptığımız teklifi incelediler olumlu buldular" dedi.

Hollanda'dan gelen heyetin kardeş belediye çalışmaları için ön bilgi toplayacaklarını belirten Başkan Başer, "Bu çalışma kardeş belediyecilik için resmi bir çalışmadır. İnşallah iyi sonuçlanır. Bizim kardeş belediyecilikteki amacımız iki ülke ve şehirler arasında kültür alışverişinde bulunmaktır. Daha önceleri ülkemizden belediyeler adına giden vatandaşlarımız, oradan itfaiye, kepçe, ambulanslar gibi taleplerde bulunmuşlar. Bizim böyle bir talebimiz yoktur. Biz tamamen kültürel alışveriş ve Avrupa Birliğine girme sürecinde, Yozgat'ı Avrupa şehirleri seviyesine getirmektir" dedi.

(ÖE-SE-Y)

06.11.2007 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title