Haberler

Hollanda'da Öldürülen Türk Esnaf

Geçtigimiz Günlerde Amsterdam'da İşlettiği Dükkanda, Kasa Başında Öldürülen Karamanlı Erkan Yıldız'ın Hollanda'daki Arkadaşları Yıldız'ı Hayırla Andı.

Geçtigimiz günlerde Amsterdam'da işlettiği dükkanda, kasa başında öldürülen Karamanlı Erkan Yıldız'ın Hollanda'daki arkadaşları Yıldız'ı hayırla andı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, soygun yapmak üzere elinde silahıyla dükkana giren şahsın Yıldız'ın karşı koyması üzerine çıkan arbedede silahını ateşlediği ve 2 kurşunla Yıldız'ın ölümüne sebep oluğu ifade ediliyor. Erkan Yıldız'ın hemen yanındaki dükkanda balıkçılık yapan Faslı arkadaşı Abdullah yaptığı açıklamada, "Çok dürüst birisiydi, ailecek iyi insanlardı. Yok yere canından oldu. Her gün arabasını işyerinin önünde temizler ve müşterileriyle ilgilenmeyi çok severdi" dedi. Yıldız'ın Türk komşuları Kamaran ve Selma Kinik kardeşler de, her gün onun dükkanından alışveriş yaptıklarını, kendisini Hollandalıların da Türklerin de çok sevdiğini söyledi. Kamaran Kinik, "Allah Erkan'ın ailesine sabır versin, gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.

Öte yandan Yıldız'ın sevenleri dükkanının kapısına 'seni hiç unutmayacağız, sevenlerin seninle rahat uyu' yazılı bir afiş ile Türk bayrağı astı.

Erkan Yıldız, 6 Şubat Salı günü Hollanda'da bir televizyon kanalında katıldığı bir açık oturumdaki konuşmasında, esnafın güvenliğinin yetersizliğinden şikayet ederek, kendisinin birkaç kez tehdit edildiği konusuna değinmiş ve polisiye tedbirlerin yetersizliğinden yakınmıştı.

(MÇ-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title