Haberler

Hindistan'da Demiryolu Saldırısı: 100'den Fazla Ölü, 250 Yaralı

Hindistan'ın Bombay kentinin demiryolu hattını akşam iş çıkışı sırasında vuran, 100'den fazla kişinin ölümüne yol açan 7 patlamaya, koordine bir bombalı saldırının yol açtığı kaydedildi.

Hindistan'ın Bombay kentinin demiryolu hattını akşam iş çıkışı sırasında vuran, 100'den fazla kişinin ölümüne yol açan 7 patlamaya, koordine bir bombalı saldırının yol açtığı kaydedildi.

Bombay polis yetkililerinden P.S Pasricha, patlamaların iyi koordine edilmiş bir saldırının parçası olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü A.N Roy, televizyonda yaptığı açıklamada, 100 civarında kişinin öldüğünü, 250'den fazla kişinin yaralandığının tahmin edildiğini bildirdi. Emniyet müdürü, şu an kurtarma operasyonlarıyla meşgul olduklarını ve önceliklerinin yaralıları kurtarmak olduğunu belirtti.

İş çıkışı demiryolu hattının kalabalık olduğu sırada meydana gelen patlamalardan sonra kentte büyük bir kaos yaşanırken, yetkililer can kaybı ve yaralıların sayısını belirlemekte güçlük çekiyor.

Polis, en son açıklamasında tren istasyonları ve trenlerde meydana gelen 7 patlamada 104 kişinin öldüğünü belirtmişti.

Bu arada, yetkililerin bombalı saldırı sonucu olduğunu söylediği patlamalardan sonra Hindistan'ın büyük kentlerinin üst düzey alarma geçirildiği bildirildi.

Ayrıca polisin, zanlıları aramak için ülke çapında baskınlar düzenlediği kaydedilirken, bir televizyon kanalı bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bombay polis yetkilisi Pasricha'nın patlamaların iyi koordine edilmiş bir saldırı olduğunu söylemesinden sonra İçişleri Bakanı da televizyonda, önceden bir saldırı olacağı istihbaratı aldıklarını ancak zamanı ve yerini bilmediklerini kaydetti.

Başbakan Manmoham Singh ise halktan soğukkanlı olmalarını istedi ve saldırıyı ''utanç verici'' bir eylem olarak niteledi.

Singh, yaptığı açıklamada, ''halka, soğukkanlılıklarını korumaları, dedikodulara inanmamaları, normal etkinliklerini sürdürmeleri çağrısında bulunduğunu'' kaydetti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Patlamalardan sonra Bombay'da tüm tren seferleri durdurulmuş ve 16 milyon nüfuslu kentte halktan tren istasyonlarından uzak durması istenmişti.

Bombay kentindeki demiryolları hatları, dünyadaki en işlek hatlardan biri olarak niteleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title