Haberler

HDP'li Sarıyıldız: Cizre'deki Hendekler Yakın Zamanda Kapatılacak

Güncelleme:

HDP Şırnak Milletvekili Sarayıldız, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin Cizre İlçesi'nde kazdığı hendeklerin yakında kapatılacağını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin Cizre İlçesi'nde kazdığı hendeklerin halkın yaşamını olumsuz etkilediği gerekçesiyle yakında kapatılacağını söyledi.

HENDEKLER YAKIN ZAMANDA KAPATILACAK

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 25 gün önce başlayan ve Silopi İlçesi'ne de sıçrayan olaylar 7 kişinin ölümüne neden olmuş ve YDG-H üyeleri ilçenin Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerine güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için hendekler kazmıştı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da HDP ve DBP'li belediyeleri eleştirmesi ile gündeme gelen hendeklerin yakın zamanda kapatılacağını söyledi.

"HALKIN YAŞAMINI OLUMSUZ ETKİLİYOR "

Sarıyıldız, kendilerinin başından beri hendeklerin kapatılmasından yana olduklarınıancak daha önce hendek kapatılan yerde bir çocuğun öldürüldüğünü söyledi. Sarıyıldız, hendeklerin kapatılması konusunda halkın bir konsensüs sağlandığını, bu nedenle halkın yaşamını olumsuz etkileyen bu hendeklerin yakın zamanda kapatılacağını belirterek, "Hendeklerin kapatılması konusunda toplumun farklı kesimleri ikna olmuş durumda. Bir kaç gün içinde hendekleri gündememizden çıkartacağız" dedi.

KCK 'KAPATIN' DEMİŞTİ

Kandil'deki KCK yönetiminden kısa bir süre önce yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın hazırladığı ve hükümete sunduğu çözüm taslağına destek verilmesinin tarihsel öneme sahip olduğu belirtilerek "Bu süreçte gerilimden kaçınmayı ve bu süreci sabote etmek isteyenlere gerekçe vermemeyi çok önemli görmekteyiz. Bu açıdan başta Cizre halkı olmak üzere tüm halkımızın ve gençliğin örgütlü ve duyarlı davranmasını, Önder Apo'nun çabalarına güç verilmesi gerektiğini bir daha belirtiyoruz. Cizre'deki hendeklerin devletin de karşılıklı iyi niyetli yaklaşması ve istismar ederek operasyon ve tutuklama yapmaması temelinde adım adım kapatılması Önder Apo'nun çabalarına uygun bir tutum olacaktır." denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Silopi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (15)

alperen19:

etekli teröristler

19
6
yanıtYanıtla
ismiguzelMobil-ANDROID:

allah cc tayyip babayi korusun

6
16
yanıtYanıtla
antihain:

hendeklerin içine hain halktan bir kaçını atıp kapatın

13
4
yanıtYanıtla
Mechul:

MAL EŞEKLER SÖZDE SAVUNDUĞUNUZ HALKA EZİYET ETTİĞİNİZİ ANLAMAYACAK KADAR SALAKSINIZ

11
4
yanıtYanıtla
l:

kendi çaplarında eğleniyorlar halbuki kendileri kendi milletinin yolunu kapatıp onları zor durumda bırakıyor

10
4
yanıtYanıtla
Hasan ADIYAMAN:

cadde ve sokaklarda hendekler kazılıyorsa birinci sorumlu belediyedir. Türkiye ''de hiç kimse belediyeden izin almadan yola bir kazma bile vuramaz. Cadde ve sokakları köstebek yuvasına çeviren zavallılar bilmezlermiki kendilerine acil durumlarda ambulans gelemez, itfaiye gelemez, kazılan çukurlara çoluk çocuk düşer yaralanır ve o zavallıların akılları ne zaman başlarına gelecektir. daha ne kadar kendilerini birilerine kullandıracaklardır bilemem ama Allah akıl fikir versin o zavallılara demek lazım.

9
3
yanıtYanıtla
Mert yıldızmobilWeb@haberler.com:

Hendeklerin kapatılması emrini hükümet değil KCK veriyor dünya lideri bir cumhurbaşkanı mız var ama kendi ülkesini yönetemiyor

9
1
yanıtYanıtla
Osman:

ordaki yasayan insanlarin ekonomisini etkiliyorsunuz

9
1
yanıtYanıtla
amaaaan böfff:

bu zamana kadar ne yapıyordunuz

7
3
yanıtYanıtla
yandas:

haizr hendekler acilmisken biraz icine HDPliler atilsa . . . HALKIN sesini dinlemismis . . . . KANDILden ses gelmezse onlar zor kapanirdi. . .

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title