Haberler

'Havayolu Şirketlerinin Standartı Olsun' İsteği

Van'dan Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan 12 Firma Sahibi, Sorunlarını İçeren 7 Sayfalık Bir Rapor Hazırladı. Firma Sahipleri Hazırladıkları Raporu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Vatso) Düzenlenen Toplantıda Açıkladı. Otobüs Firma Sahibi Aslan Bayram, Yetkililerden Sorunun Çözümü İçin Yardım İstediklerini Söyledi. Aslan, Havayolu Şirketlerinin Fiyat İndirimine Karşı Olmadıklarını Belir...

Van`dan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 12 firma sahibi, sorunlarını içeren 7 sayfalık bir rapor hazırladı. Firma sahipleri hazırladıkları raporu, Van Ticaret ve Sanayi Odası`nda (VATSO) düzenlenen toplantıda açıkladı. Otobüs firma sahibi Aslan Bayram, yetkililerden sorunun çözümü için yardım istediklerini söyledi. Aslan, havayolu şirketlerinin fiyat indirimine karşı olmadıklarını belirterek, ``Biz onların fiyat politikalarına karşıyız. Yaz ayları boyunca fiyatlarını 180 YTL`den aşağı indirmeyen uçaklar, kışın 40- 50 YTL`ye yolcu taşıyorlar. Bizim tek isteğimiz belli bir standartları olsun biz de buna göre kendimizi ayarlayalım`` dedi.

Havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını düşürmesi yüzünden zor durumda kalan Van`daki otobüs firmaları, dün kontak kapatarak seferlerini iptal etti. Zarar ettikleri gerekçesiyle 300 otobüsü satışa çıkaran firma sahipleri, eylemlerini sorunun çözümüne kadar sürdüreceklerini söyledi. VATSO toplantı salonunda VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile bir araya gelen firma sahipleri, sorunlarını anlatan 7 sayfalık raporu açıkladı. Başlıklar halinde sorunlarını anlatan firma sahiplerine VATSO Başkanı Kandaşoğlu da destek verdi. Hazırlanan raporun gerekli mercilere iletileceğini belirten VATBO Başkanı Kandaşoğlu, ``Firma sahipleri hiçbir zaman devlete isyan etmiyorlar. Sağlıkta, tarımda, fakirlikte insanlara her türlü kolaylık sağlanırken, otobüs firmalarının sahipleri yapılan uygulamalarla zor durumda bırakılıyor. Öte yandan bazı otobüslerin yaptığı mazot kaçakçılığı diğerlerine mal ediliyor. Bütün bu problemlere rağmen hizmet vermeye çalışan otobüs firmalarından insanların daha çok mağdur edilmemesi için günde 1-2 sefer yapmalarını istiyorum`` dedi.

Van`dan diğer illere günde 77 seferin yapıldığını belirten Best Van Tur Firması sahibi Aslan Bayram, günlük ortalama 5 bin yolcunun taşındığını söyledi. Büyük sıkıntılarla çalıştıklarını ifade eden Bayram, şunları söyledi:

``Sanki uçak şirklerine karşıyız gibi görülüyor. Oysa biz sadece onların fiyat politikalarına karşıyız. Yaz ayları boyunca fiyatlarını 180 YTL`den aşağı indirmeyen uçaklar, kışın 40- 50 YTL`ye yolcu taşıyorlar. Bizim tek isteğimiz belli bir standartları olsun bizde buna göre kendimizi ayarlayalım. Şu anda İstanbul`a gidip gelen bir otobüsümüz ortalama 2 bin YTL zarar ediyor. Bu konuda rekabet kurulunu göreve davet ediyoruz. Bu haksız rekabet önlesin. Mazot kaçakçılığı diyorlar. Evet mazot kaçakçılığı yapan otobüsler var. Bununla biz değil yetkililer mücadele etmeli. Ancak bizden yardım istenirse biz gerekeni yaparız. Bizim elimizde sefere çıkan otobüslerin listesi var. Bunları valiliğe, jandarmaya ve ilgili kurumlara iletiriz. Bunlar dışında gidenler mazot kaçakçılığı için gidiyorlar. Ayrıca bunlar boş gidip geliyorlar. Bu sorunlarımız çözülmeden kesinlikle kontak açmayacağız.``

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title