Haberler

Hatay'daki Ermeni Köyünden "Türkiye savaşı durdursun" çağrısı

Güncelleme:

Hatay'daki Ermeni Köyünden "Türkiye savaşı durdursun" çağrısı Ermeni Köyü Vakıflı Muhtarı Berç Kartun, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki savaşı Türkiye'nin durdurabileceğini söyledi Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Türkiye'nin tek Ermeni Köyü Vakıflı Muhtarı Berç Kartun,...

Hatay'daki Ermeni Köyünden "Türkiye savaşı durdursun" çağrısı

Ermeni Köyü Vakıflı Muhtarı Berç Kartun, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki savaşı Türkiye'nin durdurabileceğini söyledi

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Türkiye'nin tek Ermeni Köyü Vakıflı Muhtarı Berç Kartun, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki savaşı Türkiye'nin durdurabileceğini söyledi.

Berç Kartun, savaşın hiçbir zaman herhangi bir millete iyi gelmediğini ifade ederek, "Savaşta olan gençlere yazık oluyor. Çünkü her biri gencecik çocuklar. Bu durumun böyle olması tabiki baronların, silah tüccarların işine geliyor. Durumun bu şekilde olması en çok askerleri, gencecik insanları, halkı etkiliyor. Bir an önce bu savaşın bitmesini ve büyük devletlerin başta Türkiye olmak üzere ağırlığını koyup bu savaşı bitirip Azerbaycan- Ermenistan'daki insanları rahatlamalarını istiyoruz" dedi.

30 yıl önce Ermenistan-Azerbaycan halkının beraber yaşadıklarıın ve o zamanlar birbirleriyle kız alıp verdiklerini, evlilikler yaşandığını anlatan Kartun, "O zaman ki iyi niyet, dostluk nerede kaldı. İnsanlar bazen düşünüyor ve diyorlar ne oldu da bu hale geldi. Tabiki dostluk, barış, kardeşlik büyük silah baronlarının işine gelmiyor. Bu yüzden birbirlerini kışkırtıp gencecik çocukların canına kıyıyorlar. Durumun bu şekilde olmasına halkımızla beraber köy muhtarı olarak da üzülüyoruz.

Türkiye'nin savaşa el atması iki taraf için iyi olur. Hiçbir taraftan ayrım yapmadan gelin oturun bu işi masada çözülsün. Bizim istediğimiz bu inşallah bir an önce savaş biterde hepimiz rahatlatırız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (39)

Bülent Tokuz:

Muhtar efendi ortada savaş yok. Azerbaycan topraklarını işgal eden teröristleri öldürüyor. Ermenistan a atılan bir mermi dahi yok...

21
1
yanıtYanıtla
Abdurrahman AKAR:

Savaşı durdurun diyebiliyorsunda "Ermenistan Çık Azerbaycan Toprağından" savaş dursun diyemiyorsun. İlla kendinize düşman üreteceksiniz, kan çekiyor herhalde...

11
2
yanıtYanıtla
Orman yangini:

Hatay orman yangını sebebi anlaşıldı

11
0
yanıtYanıtla
Ismail:

ermeniler iskal etmish topraklardan def ilsunlar sonra baris olur.neden dimiyorsun iskal edilmish tipraklar?bu qrada hani son kirim yapmishtik size,sen nerden chiktin?:)

11
0
yanıtYanıtla
Ahm:

ERMENİLER AZARBAYCANLI ASKERLERİ ŞEHİT ETTİKLERİNDE SES YOK AZARBAYCAN ASKERLRRİ KARŞI ATAĞA GEÇTİKLERİNDE SES VAR TÜRKLERLE GÜZEL GÜZEL YAŞAMAK VARKEN ERMENİLER HEP BAŞKALARINA ALET OLMAYI KUKLA OLMAYI TERCİH ETMİŞLERDİR BU IHANETLERİ O KADAR ILERİ GİTMİŞGİ KENDİ VATANDAŞIMIZ TARAFINDAN BİR İHANETE UĞRASAK ONA BİLE SEN ERMENİMİSİN DERİZ

6
4
yanıtYanıtla
İbrahim:

Karabağdan defolup giderseniz biter savaş

9
0
yanıtYanıtla
Vatan:

Bizimkiler eskiden beri ermeni kardeşlerimiz yunan kardeşlerimiz yahudi kardeşlerimiz diye diye konuşsunlar. Bakın görün kardeşlerimizi. Kimden yanalar. Yukarıda saydığım ve bunun gibi içimizde olan milletler hepsi saatli bomba!!! Devam edelim biz kardeşlerimiz de kardeşlerimiz.

9
0
yanıtYanıtla
Bize Ermeni Rum Yahudi Yunan kardeş lagzim değil:

Ne mutlu türküm diyene

yanıt3
yanıt1
Yasar:

Bunları memleketten süreceksin.yoksa osmanlı gibi içimizde hep oyun oynarlar

yanıt4
yanıt0
Necati Gümüş:

ERMENİ KÖYÜ MUHTARI SAVAŞI BAŞLATAN ERMENİSTAN KARABAĞI İSTİLA İŞGAL EDEN ERMENİSTAN İŞGAL ETTİKLERİ TOPRAKLARI BİR AN ÖNCE TERKETSİNLER ÇIKIN AZERBECAN TOPRAKLARINDAN SAVAŞ O ZAMAN DURSUN.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title