Haberler

Hatalı Sürücüye 2.5 Yıl Hapis

Samsun'da Kullandığı Araçla Bir Başka Otomobile Çarpması Sonucu 1 Kişinin Ölümüne, 2 Kişinin de Yaralanmasına Neden Olan 22 Yaşındaki Cansın Hayrullah Baş'a 2.5 Yıl Hapis Cezası Verildi. Baş'ın Ehliyetine de 2 Yıl Süreyle El Konuldu.

SAMSUN'da kullandığı araçla bir başka otomobile çarpması sonucu 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan 22 yaşındaki Cansın Hayrullah Baş'a 2.5 yıl hapis cezası verildi. Baş'ın ehliyetine de 2 yıl süreyle el konuldu.

Kaza, Samsun-Sinop Karayolu'nun Baruthane Mevkii'nde 6 ay önce meydana geldi. Cansın Hayrullah Baş, yönetimindeki 55 AE 614 plakalı otomobille su birikintisine girip aracın kontrolünü kaybederken yanından geçen 36 yaşındaki İlker Eğribel'in (36) kullandığı 34 JAZ 55 plakalı otomobile çarptı. Kazada, İlker Eğribel, emniyet kemerini takmadığı için camdan fırlayarak asfalta uçarken öldü. Aynı otomobilde bulunan Ali Yazgı ile Mahmet Fatih Özgür de yaralandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan yargılanan Baş, bugün son kez hakim karşısına çıktı. 4.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Cansın Hayrullah Baş, bilirkişi raporuna göre 8'de 8 suçlu bulundu. Baş, yaptığı savunmada, ''Vicdanım rahat değil. Bu kazada ben de ölebilirdim. Mahkemenin vereceği her türlü karara razıyım'' diye konuştu.

Mahkeme, Cansın Hayrullah Baş'a 2.5 yıl hapis cezası vererek, ehliyetine de 2 yıllığına el konulmasına karar verdi.

İsmail AKDUMAN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title