Haberler

Hatalar Geneli Sistemde Toplanıyor

Belediye-iş Sendikası Başkan Danışmanı ve Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Kurt, 10 Yıl Süreyle Yapılan Araştırma Sonucunda Genel Hataların Yüzde 85'inin Sistemden Kaynaklandığının Belirlendiğini Söyledi.

Belediye-İş Sendikası Başkan Danışmanı ve Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Kurt, 10 yıl süreyle yapılan araştırma sonucunda genel hataların yüzde 85'inin sistemden kaynaklandığının belirlendiğini söyledi.

Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi tarafından sendika temsilcilerine yönelik Atakum Türk-İş Eğitim Merkezi'nde 2 gün sürecek eğitim programı başladı. Eğitim programına uzman olarak katılan İsmail Hakkı Kurt, sendikacılık, çalışma sistemi, insan unsurları, sendikacılığın nasıl yapılacağı ve insan hataları gibi konularda bilgi verdi.

Dünyanın neresinde olursa olsun sendikacılık yapılıyorsa, dünyanın en zengin ülkesinin orası olduğunu belirten Kurt, bir sendikacının koltuk sevdalısı olmaması gerektiğini, tüm çalışanların sendikacı olduğunu belirterek, Avrupa ülkelerinde tüm çalışanların kendilerini sendikacı olarak gördüğüne dikkat çekti. Türkiye'de sendikacılığın sadece bir kişi üzerinde odaklandığını vurgulayan Kurt, bu düşüncenin yanlış olduğunu, sendikacılığın çalışan herkesimi birebir ilgilendirdiğini ve doğrudan konuya dahil

olması gerektiğini ifade etti. Birleşmiş Milletler desteğiyle 140 ülkede, hata konusunda araştırma yapıldığını ve bu araştırmanın 10 yıl sürdüğünü, her ülkenin kendi özelliğine göre tespitler yapıldığını dile getiren Kurt, "Amaç hatasız iş yapabilmektir. Hatayı azaltmak için hatanın kaynağını gitmemiz gerekmektedir. Yapılan araştırma 'insan, malzeme ve sistem' başlıklarının hatanın ana unsurunu oluşturduğunu göstermektedir. Her işte yüzde 85 sistem hatalı çıkmaktadır. Genelde insan olarak görülür ama sistem

insanı hataya götürüyor. Zengin ülkelerde yapılan araştırmada bu üç maddeden hangisinin hatanın nedeni olarak sorulduğunda sistem ortaya çıkar ama fakir ülkelerde genelde insan olarak adlandırılır. Ayrıca tüm zengin ülkeler demokratiktir" dedi.

Seminere Belediye-İş sendikası Genel Mali İşler Sekreteri Cahit Korkmaz, Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Türk-İş 6 Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift ve sendika temsilcileri katıldı.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title